Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai csicseri palacsinta

Indiai csicseri palacsinta
Indiai csicseri palacsinta
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puliszka palacsinta formájában, indiai fűszerezéssel. Finom csak így magában vagy egy kis sült hús mellé. Amúgy zöld chutney-t ajánlottak hozzá, de az jóformán korianderből áll, én meg olyan töményen nem szeretem.

hozzávalók / 4 adag

a palacsintához

a sütéshez

  • 2 ek ghee (1 tk minden palacsintához, ez kb. 2 ek)
Szólj hozzá!

elkészítés

a palacsintához

  1. A lisztet keverjük el a vízzel, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk állni egy éjszaka szobahőmérsékleten.
  2. Másnap reggel adjuk hozzá a sót, olívaolajat, hagymát, gyömbért, a csípős paprikát, fokhagymát, kókuszreszeléket, az őrölt romai köményt, az őrölt koriandert, meg a felaprított friss koriander levelet.
  3. A darált lenmagot keverjük össze a 3 ek vízzel, hagyjuk állni 5 percig, és öntsük hozzá a palacsintatésztához.

a sütéshez

  1. Egy serpenyőt hevítsünk fel nagy lángon, majd tekerjük le közepesre, rakjunk bele 0.5 tk ghee-t. Öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, hagyjuk elterülni, ilyen fura amöba alakja lesz.
  2. Süssük kb. 3 percig, a tetején amikor látjuk, hogy teljesen száraz, akkor már jó lesz. A széle már sokkal hamarabb megpirul, szóval azzal ne foglalkozzunk.
  3. Egy nagy fordító lapáttal nyúljunk alá, és minden oldalról lazítsuk fel a palacsintát, és fordítsuk meg. A másik oldalnak is kb. 3 perc kell, hogy megsüljön. Dobjunk mellé 0.5 tk ghee-t, és forgassuk körbe a palacsinta körül, hogy minden oldalról alá tudjon folyni a zsiradék. Késsel vagy fakanállal ne próbáljuk fordítani, mert nagyon könnyen szakad, én úgy jártam.
  4. 9 darab lesz ebből az adagból.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 226
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

chilla, puliszka palacsinta formájában indiai fűszerezéssel, fűszeres palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

221
csicseriborsóliszt 10 dkg
víz 375 ml
0.5 teáskanál
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 0.5 kis fej
gyömbér 1 ek
jalapeño 1 db
fokhagyma 3 gerezd
kókuszreszelék 2 ek
római kömény 0.25 teáskanál
koriander 0.25 teáskanál
koriander 2 ek
lenmag 1 ek
víz 3 ek
ghee 2 ek