Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai fűszerezésű sütőben sült krumpli

Indiai fűszerezésű sütőben sült krumpli
Indiai fűszerezésű sütőben sült krumpli
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sült krumpli kicsit másként. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, megmossuk, megszárítjuk, tepsibe tesszük. Kevés olajat spriccelünk rá. Megszórjuk a fűszerekkel, hogy mindenütt egyenletesen legyen rajta.
  2. A tepsit lefóliázva 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen 20 percig. Így pároljuk, majd levéve a fóliát tetszőlegesre pirítjuk.
  3. Tálalás előtt megszórjuk aprított korianderlevéllel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x28 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 934
elküldve: 0
receptkönyvben: 98
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres sült krumpli, sütőben sült krumpli, sütőben sült krumpli fűszeresen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

A.Eszter
A.Eszter Fri, 2015-03-13 10:05

Kedves Évi néni!
Köszönöm a gyors választ, holnap ki is próbálom, a burgonyák már otthon várják a sorsukat... :-) És már érzem is előre, hogy nagyon finomak lesznek!
Szép hétvégét!
Eszter

A.Eszter
A.Eszter Thu, 2015-03-12 16:01

Kedves Évi néni!
Legutóbb amikor az édes burgonyával "kísérleteztem", krumplipürének szántam, azt tapasztaltam, hogy sokkal hamarabb megpuhult, sőt szétesett, és inkább a répára emlékeztetett az íze is. A kérdésem az lenne, hogy így sütve, mennyire lehet a "hagyományos" burgonyával együtt elkészíteni, vagy inkább külön tepsiben próbálkozzak?
Előre is köszönöm a választ, mert nagyon szímpatikus a recept, és nem akarom elrontani.
Szép napot!
A.Eszter

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2015-03-12 16:21

Kedves Eszter!

Valóban nagyon hamar megpuhul az édesburgonya. Ha sárga héjú, sütni való burgonyát választasz, az hamarabb megsül, de ha kicsit nagyobbra vágod az édes változatot, akkor egyszerre sülnek meg. Én soha nem sütöttem külön őket. Igaz, van, hogy eltörik az édesburgonya. Ha kétségeid vannak, akkor azt is csinálhatod, hogy a másik fajtát főzöd kb. 5 percig, s csak azután teszed be a sütőbe a nyers édesburgonyával. A képen létható példányt egyszerre sütöttem.
Remélem neked is annyira ízlik majd, mint nekem.
Üdvözlettel: Évi néni

605
burgonya 1 kg
édesburgonya 20 db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriandermag 1 tk
szerecsendió 2 csipet
római kömény 2 csipet
garam masala 1 teáskanál
koriander 2 ek