Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai ízvilágú töltött padlizsán

Indiai ízvilágú töltött padlizsán
Indiai ízvilágú töltött padlizsán
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Félreértés ne essék, ez nem indiai étel, csak az ízvilága olyan. Ez inkább magyarosított indiai. Napok óta a hűtőmet használom ki, ezért ma egy ilyen étel készült. Igen sokat kutakodtam az indiai ételek elkészítésének titkai után, tehát tudom, hogy ez nem az, de gyors és hasonlít. Családomnak bejött. Amikor mindent odateszek, ahogyan azt illik, kevésbé lelkesek a fogyasztásban. Csak bonyolultul hangzik, de nem az.

hozzávalók / 4 adag

A töltött padlizsánhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat kettévágjuk, belüket késsel kivágjuk úgy, hogy csak egy fél cm-es réteg maradjon.
  2. A kivágott padlizsánt és az összes zöldséget, valamint a bacont is felkockázzuk egyforma méretűre.
  3. A fűszereket egy serpenyőben szárazon kezdjük pirítani (így jobban kiadják aromájukat), és amikor már erősen illatoznak, rádobjuk a bacont és a hagymát (esetleg 1 ek olajat), erős tűzön pirítjuk. Ha megpirult, hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket, majd a felaprított zöldségeket és kb. 5 percig erős tűzön pirítjuk, végül a tűzről lehúzva 2 felvert tojást hozzákeverünk, hogy összefogja.
  4. Ezt a tölteléket betöltjük a kivájt padlizsánokba, meghintjük reszelt sajttal. Ezután előmelegített sütőbe megsütjük.
  5. A körethez szintén szárazon kezdjük a fűszereket pirítani, majd olajat teszünk rá és a felaprított hagymát. Ha ez is megpirult, rádobjuk a megtisztított, felkockázott krumplit, 1-2 percig pirítjuk, ezt követően 1 dl vizet öntünk alá és fedő alatt 10 perc alatt készre pároljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 751
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres töltött padlizsán, indiai ízesítésű töltött padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

745
padlizsán 2 nagy db
cukkini 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
lila hagyma 1 közepes fej
gomba 20 dkg
bacon 20 dkg
pulykamell 30 dkg
sajt 10 dkg
koriandermag 1 tk
garam masala 1 ek
1 kk
bors 1 kk
curry por 1 teáskanál
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
garam masala 1 teáskanál
római kömény 1 ek
1 kk
bors 1 kk
kurkuma 1 teáskanál
sáfrány 1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 dl