Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai joghurtos uborkasaláta

Indiai joghurtos uborkasaláta
Indiai joghurtos uborkasaláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egészséges, jót tesz az emésztésnek. Sajnos sok étteremben nem jól készítik el, és a fűszereket is sajnálják belőle, pedig nem szabadna, nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Indiai lakomákhoz!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A római köményt serpenyőben szárazon megpirítjuk, és mozsárban durvára törjük.
  2. Pucoljuk meg az uborkákat, gyaluljuk vékony szeletekre.
  3. Egy mély tálban összekeverjük a joghurtot a fűszerekkel.
  4. Kinyomjuk az uborka levét. Ennél a receptnél nagyon fontos, hogy ne sózzuk be az uborkát és csak a kinyomkodott levet távolítsuk el. Viszont ha nagyon leveses, az sem jó, mivel akkor nem fog krémesen összeállni a joghurttal.
  5. Tegyük az uborkát a fűszeres joghurthoz, keverjük össze.
  6. Hidegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 189 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 911
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fűszeres uborkasaláta másképpen, fűszeres indiai saláta joghurtban, római köményes indiai uborkasaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2013-07-02 03:05

Kedves Piszár Bernadett!
http://terebess.hu/tiszaorveny/fuszer/i.html
"Hing, asafoetida - Ferula asafoetida
ördöggyökér, ördögszar, aszatgyanta, aszandkórógyanta, pálcakórógyanta, aszafetida, bűzaszat
Fokhagyma szagú, csípős, keserű ízű étvágyjavító, női bajok és felfúvódás ellen hatásos szer. Indiában hagyma és fokhagyma helyett zöldséges ételeket ízesítenek vele."

Raw

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-07-01 16:13

Kedves Piszár Bernadett!
Garam masala:Szárazon megpirított és porrá őrölt fűszerek illatos keveréke.
Tartalmaz:fahéj, szárított chili, szegfűszeg, koriander, római kömény, feketebors, kardamom vagy szerecsendió.

Kérlek neharagudj most rohanom kell dolgozni, ma este majd bővebben válaszolok. Előre is köszönöm a türelmedett:)

Üdv:Kristina/Raw

79
kígyóuborka 1 kg
római kömény 2 kávéskanál
joghurt 800 ml
1 kávéskanál
garam masala 2 kávéskanál
fekete bors 0.5 kávéskanál
aszatgyanta 4 csipet