Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai karfiol

Indiai karfiol
Indiai karfiol
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc indiai ételeim egyike. Önmagában is finom, de kellemes körete bármely indiai módra készített csirkének.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Minden fűszert előkészítünk, és egy kis forró vizet.
  3. Egy lapos, tapadásmentes serpenyőben az olajon megpirítjuk a koriandert, római köményt (5 perc), hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért és a csilit. Együtt még egy percig pirítjuk.
  4. Belekeverjük a kurkumát, a sót (keveset kíván), végül beleforgatjuk a karfiolt. Addig keverjük, rázogatjuk, míg a karfiolt mindenütt éri a fűszeres szaft.
  5. Kevés forró vizet öntünk alá, és kis lángon fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, mindig kevés vizet öntünk alá. Kb. 20-25 perc alatt kész.
  6. Nagy lángon, fedő nélkül elpárologtatjuk a nedvességet.
  7. Végül a citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 051
elküldve: 4
receptkönyvben: 515
elkészítve: 14/27
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: indiai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kurkumás-gyömbéres karfiol, indiai ízesítésű karfiol, karfiol indiai fűszerekkel ízesítve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dodija2
dodija2 / dodija2 Thu, 2013-08-01 15:53

Kedves Zsuzsa!

Imádom Indiát, remélem egyszer eljutok.Már rég kiszemeltem e receptet,ma elkészült.Nagyon finom,bár nekem a római kömény íze túlságosan markáns,valószínű legközelebb kipróbálom a hagyományos köménnyel,azt viszont imádom.Eltudok képzelni hozzá egy kis joghurtot is.
Köszön a receptet,tuti elkészül még máskor is.Üdv, Gyöngyi.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Thu, 2013-08-01 21:39

Kedves Gyöngyi!
Én is nagyon szeretem az indiai ételeket. Mindegyik mellé kiváló a dahl, joghurt és víz fele-fele arányban, kicsit megsózva. Több indiai receptem is van a No Salty oldalain: Kabuli csirke, Indiai csirke mogul módra, sütőtök curry, patiala piláf. Próbáld ki ezeket is! Üdvözlettel Zsuzsa

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2012-02-05 18:16

Jaj d jó, hogy ilyen hamar rátaláltatok és el is készítettétek. Örülök, hogy izlett. Nagyon szeretem az új ízeket én is. Üdv Zsuzsa

55
karfiol 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
koriander 0.5 teáskanál
római kömény 1 kávéskanál
gyömbér 1.5 ek
kurkuma 0.5 kávéskanál
chili 1 db
1 csipet
citromlé 1 kk