Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai krumplis fánk

Indiai krumplis fánk
Indiai krumplis fánk
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb köret az indiai ízvilágot kedvelőknek. Egy finom chutneyval önálló fogásként is megállja a helyét.

hozzávalók / 5 adag

Tésztához

Sült zöldséghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két kanál olívaolajat felhevítünk, beleszórjuk a mustármagot és kipattogtatjuk, majd követheti a felkockázott lilahagyma, a durvára reszelt sárgarépa, és az összes többi fűszer. Kb. 5 percig pirítjuk.
  2. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk rajta az élesztőt.
  3. Kenyérsütőgépbe mérjük a tészta hozzávalóit, és dagasztóprogramra kapcsoljuk. Közben apránként beleszórjuk a megpirított fűszeres zöldséget. A tésztát megkelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk hüvelykujjnyi vastagra, pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle, melyeknek közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk.
  5. 10-15 percig a munkafelületen hagyjuk pihenni, majd felforrósított bő olajban, fedő alatt, mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 008
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pirított fűszeres-zöldséges fánk, pirított zöldséges fánk, sült zöldséges fánk

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-07-08 08:11

Köszönöm szépen. Egy indiai főzős műsorban láttam hogy az utcán sütik ezeket a fánkokat. Mivel a családom szereti az indiai konyhát, így nem volt kérdés, hogy elkészítem-e. Kellemes időtöltést kívánok a receptekkel a konyhában.
Üdv: Évi néni

929
tej 1.5 dl
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
burgonyapüré 20 dkg
tönkölybúza liszt 30 dkg
tojássárgája 1 db
1 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
napraforgó olaj 4 dl
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
mustármag 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
római kömény 1 kávéskanál
garam masala 1 teáskanál
bors 1 csipet