Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai mogyoró

Indiai mogyoró
Indiai mogyoró
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sós házi nassolnivaló édes és sós egyszerre, na meg jó fűszeres is, én imádom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézet keverd el a lime levével, majd add hozzá a fűszert (a sót még ne) és keverd benne simára.
  2. Öntsd rá a mogyoróra és keverd össze, amíg alaposan be nem vonja mindenhol a szemeket.
  3. Terítsd sütőpapírral bélelt tepsire és tedd 170 fokra előmelegített sütőbe. Pirítsd 20 percig, közben félidőnél egyszer keverd át.
  4. Ha megpirultak a magvak, vedd ki, hagyd néhány percet hűlni, majd sózd meg és keverd át.
  5. Ha teljesen kihűlt, kézzel morzsold szét a szemeket, hogy szétváljanak.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 118
elküldve: 0
receptkönyvben: 207
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Benyeszk
Benyeszk Sat, 2015-12-05 19:49

Szia,

nekem ez sajnos megégett, de nagyon, lehet, hogy méz helyett barna cukorral kellene próbálkozni?

362
földimogyoró 100 g
méz 2 ek
limelé 0.5 lime-ból nyert
garam masala 1 teáskanál
0.5 kávéskanál