Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai padlizsánkrém

Indiai padlizsánkrém
Indiai padlizsánkrém
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom nagyfia dolgozott egy indiai étteremben, és addig-addig "sztárolta" otthon a konyhájukat, míg egy nap rendeltünk tőlük házhoz. Kérdezte, hogy mit szeretnénk, mi pedig mivel semmit nem ismertünk, így mondtuk, hogy lepjen meg minket valamivel. Padlizsánkrémet és Kadhai csirkét kaptunk. Mondanom sem kell, mindkét étel levett a lábunkról, és teljesen ráfüggtünk az indiai ételekre. Olyannyira, hogy mivel kaptunk a főnöktől egy kis kedvezményt, szinte mindent megkóstoltunk az étlapról, de az első 2 étel lett a favorit. Sajnos már nem dolgozik ebben az étteremben a fiú, de szerencsére néhány trükkről ki tudtam faggatni a szakácsokat még időben.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, és előmelegített sütőben megsütjük kb. 30-40 perc alatt. Kivesszük a sütőből, várunk, míg hűl, és kikaparjuk, majd félretesszük.
  2. Egy serpenyőben a kókuszolajon megpirítjuk a római köményt kb. 3-5 perc alatt, majd az apróra vágott hagymát hozzáadjuk, és megfonnyasztjuk még kb. 8-10 perc alatt.
  3. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, a paradicsom konzervet, a lereszelt gyömbért és az összes fűszert. Felfőzzük, majd hozzáadjuk a padlizsánt és a tejszínt. Megint felfőzzük, és egy botmixer segítségével pépesre törjük.
  4. Házi készítésű naan kenyérrel, melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 078
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

diaka74

Mióta szakács: 2015.01.15.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

Baingan bhartá, tejszínes fűszeres padlizsánkrém, indiai fűszerezésű padlizsánkrém

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sinyi
Sinyi Tue, 2016-05-03 21:07

A garam masalában általában van fahéj, szegfűszeg, kardamom, ami külön nincs ebben a receptben.

219
padlizsán 2 db
kókuszzsír 2 ek
római kömény 1 kávéskanál
vöröshagyma 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
konzerv paradicsom 240 g
gyömbér 2 cm
kurkuma 1 kávéskanál
cayenne bors 0.5 kávéskanál
koriander 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 2 dl