Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai vajas csirke

Indiai vajas csirke
Indiai vajas csirke
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az indiai konyha nálunk mindig eladható étel. Igazán nem sok törődést igényel az elkészítése. Igen gazdag ízvilágú ételek ezek. Mindenkinek ajánlom, aki még nem próbálta.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A páchoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csirkemellet felkockázzuk, és a pác összes kellékével összekeverve legalább 2-3 órára, de inkább egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap olvasztott vajon a húst átsütjük, és a pác mellé még hozzáadjuk a szósz alapanyagait is és készre főzzük. Végül friss korianderlevéllel megszórva tálaljuk basmati rizzsel, naannal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 174
elküldve: 5
receptkönyvben: 248
elkészítve: 24/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

indiai csirke, vajas-kurkumás csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2012-03-08 20:04

Szia Éva!
Most sütöm az indiai csirkét, illetve inkább főzöm.
Bepácoltam a husit, majd a vajon kezdtem el sütni, úgy hogy szűrőkanállal tettem bele a húst, hogy a joghurtos szósz maradjon a tálban, de a pác és a hús nem akart elválni, így szinte szósszal együtt került a vajba. Most rengeteg levet eresztett, azt egész sokat kellett rotyogtatni míg elfőtt. Közben elkészült. Szóval nekem inkább főtt mint sült a vajban, de nagyon finom lett! Előkerültek ritkán használt, nagyszerű fűszerek. Örülök, hogy rátaláltam a receptedre!
És most megnézegetem a többi receptedet is :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-03-08 22:15

Szia Beatrix!
Úgy szoktam készíteni, hogy szinte bármilyen "keleti" ételt készítek, nagy tűzön, fedő nélkül, rövid ideig sütöm. Csirkének elég néhány perc. Köszönöm hogy elkészítetted. További jó sütést-főzést, szép napot és boldog Nőnapot kívánok. Üdv: Évi néni

T.Lilluska
T.Lilluska / T.Lilluska Sun, 2012-02-12 17:53

Köszi a receptet. Ez igazán jól sikerült. :) Annyit változtattam rajta, hogy nekem nagyon paradicsomos lett és ezért beletettem még egy deci tejszínt. A hús nekem még elbírt egy kis sót, ezért azt utólag adtam hozzá. Igaz, nem himaláját használtam. Legközelebb a pácba is többet teszek. Ez volt a második indiai próbálkozásom és meg voltam elégedve vele. Elkészíteni rendkívül könnyű. Nagyon örülök, hogy feltetted a receptet. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-02-13 09:56

Szia Lilluska!

Örülök, hogy rokon lélek vagy. Ha keresel, a receptjeim közt találsz még indiai ételt bőven, sőt teszek még fel. Nagyon ízletes, gyorsan elkészíthető, egészséges étel, már aki szereti a fűszerest, de ezek mind hasznos fűszerek. Azért használnak sok joghurtot, hogy csitítsák a sok fűszer hatását. Ha megnézed, nem olyan elhízott nép, mint mi itt közép-európában, hogy az amerikaiakról ne is beszéljünk. Sok sikert az indiai konyha világába. Üdv: Évi néni

557
csirkemell filé 60 dkg
joghurt 400 ml
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
garam masala 1 teáskanál
római kömény 0.5 teáskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
kardamom 1 kk
koriandermag 0.5 teáskanál
fahéj 0.5 tk
kurkuma 0.5 teáskanál
görögszéna 0.5 tk
chilipehely 1 kk
1 tk
fekete bors 1 kk
konzerv paradicsom 400 g
főzőtejszín 1 dl
vaj 7 dkg
0 ízlés szerint
nádcukor 1 teáskanál
koriander 0.5 csokor