Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiai vajas csirke Zsófi konyhájából

Indiai vajas csirke Zsófi konyhájából
Indiai vajas csirke Zsófi konyhájából
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már megint gondban vagyok azzal, hogy most akkor mennyire autentikus a receptem, ez most ugyanis egy maláj lány tollából származik, hozzám pedig Tuviától érkezett :) 

Nézegettem mindenfelé, hogy pontosan hogyan is készül a híres-nevezetes vajas csirke, aztán emellett maradtam. Nem bántuk meg, isteni finom. A többiben a fűszerek arányai, és a hozzáadás sorrendje változik elsősorban, nagy különbséget még nem fedeztem fel. Nekünk így a kedvenc :) 

Citromos rizzsel ettük legutóbb, de sima basmatival, vagy bármilyen más indiai körettel nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét felkockázzuk és besózzuk.
  2. A joghurthoz keverjük a citrom levét, a reszelt gyömbért, a reszelt fokhagymát, ízlés szerint egy kevés chilipelyhet, végül a tandoori masala port.
  3. Beleforgatjuk a csirkét, és hagyjuk állni legalább fél órán át, de a több sem fog megártani neki.
  4. Feltesszük a vajat a tűzre, majd amikor már elolvadt, hozzákeverjük a kardamomot, a szegfűszeget és a fahéjat. Pár percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a kockázott paradicsomot és a paradicsompürét is - ha szükséges, akkor a paradicsomokat szétnyomkodjuk. 15-20 percig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik.
  5. A csirkéket sütőben grill-fokozaton 10-15 perc alatt elősütjük. Akkor jó, amikor már barnulgat a teteje.
  6. Hozzákeverjük a csirkeszeleteket a paradicsomos szószhoz, hozzákeverjük a garam masala port, az evőkanálnyi mézet és a tejszínt. 
  7. 15 percig még rotyogtatjuk alacsony lángon - akkor lesz jó, amikor már bársonyosan sima a szósz.
  8. Vajkockákkal a tetején tálaljuk, és valamilyen finom indiai körettel, például citromos rizzsel vagy naan-nal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 643
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Indiai butter chicken, fűszeres indiai csirke, paradicsomos vajas csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

463
csirkemell filé 75 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
joghurt 400 g
gyömbér 2 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
chilipehely 0 ízlés szerint
tandoori krém 1.5 ek
0 ízlés szerint
vaj 3 ek
zöld kardamom 2 db
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 3 db
konzerv paradicsom 400 g
sűrített paradicsom 4 dkg
garam masala 2 teáskanál
méz 1 ek
főzőtejszín 2 dl