Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indián Lángos (Navajo taco)

Indián Lángos (Navajo taco)
Indián Lángos (Navajo taco)
130 perc / előkészület: 60 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy hagyományos, több ezer évre visszanyúló étele a Dél-Nyugat Egyesült Államok és Észak-Mexikó indiánjainak, Navajo, Hopi és már törzseknek, de megdöbbentően magyaros ízeket képvisel, bármelyik magyar csárdában el lehetne adni a külhoni turistának, mint tradicionális magyar étel.

hozzávalók / 8 adag

A lángoshoz

A pörkölthöz

A tálaláshoz

ajánlat

Egytálétel, nagyon laktató, kisebb lángosok is elégséges adagot adnak ki.
Marhahúsból készül, de disznótól pulykáig bármi pótolhatja, vegetáriánusoknak pedig répás, szójás zöldségkeverék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húsból, babból, 20 dkg hagymából egy chilit (babos pörköltet) készítünk a hagyma megpirításával, a hús-bab-fűszerek hozzáadásával.
  2. A hagyományosan megsütött, tradicionális magyar lángost a chilis-babos-darált húsos pörkölttel kb. 1 centi vastagon a közepén beterítjük, megszórjuk apróra vágott nyers hagymával (használhatunk lila-, vagy zöldhagymát is ízlés szerint), apróra vágott salátalevéllel és reszelt sajttal.
  3. Ízlés szerint paradicsomos és zöld salsával vagy tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 212
elküldve: 2
receptkönyvben: 265
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

TIBIAPU

Mióta szakács: 2010.01.07.
15 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Navaho indián lángos, indián taco, indián lángos, chili con carne lángosba töltve hagymával és sajttal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-09-28 15:02

Kedves Mrs. Smith!Köszi szépen!Veszek, mert csodaszép, és ételeken és ételekben is megállja a helyét.A színéről már nem is beszélek, imádom!Köszi:Éva-Anyóca

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Tue, 2010-09-28 15:01

Igen vörös Cheddar az való a chilly re, a legtöbb Amarikai, Kanadai, és Mexikói sajtos recept ezt kívánja.
a Mexikói sajt keverék is cheddar+gouda+nozarella+ementáli, ezt szoktam spagettira is rakni. Étvágy!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-09-28 15:01

Kedves Gargoyle!Köszi szépen, tippem ez volt, de már vettünk cheddart és még se volt ilyen sárga, ezek szerint, ahogy Mrs. Smith írja, vörös cheddar, akkor azt bevállalom,csúcs a kinézete, és az íze is az lehet!!!!Úgy megkívántam, már csak egy a kérdés hozzátok:Hol lehet ilyet venni???Tesco-ba, vagy COOP, vagy hol???millió köszi:Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-09-28 13:00

Cheddar! Az az! Ugyanaz, ami a chilis-rozaringos sajtosomban van, akarom mondani. most már megyek és megnézem a saját receptemet... :-D

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-09-28 13:03

Cheddar, mondom én. Na ennyit a sajtokról. Csak tudnám, miért volt a fejemben a gouda. Eh, na mindegy. :-p

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-09-28 12:41

Éva kedves, én gouda sajtra tippelnék, de majd jön Tibiapu és jól megmondja! :-)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-01-12 12:49

Pont chili con carnet föztem tegnap. Abból megcsináltuk ezt kiváncsiságból.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannyira finom.........
Nagyon ajánlom mindenkinek!
Köszi a receptet!

1816
finomliszt 1 kg
burgonya 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
mangalica zsír 2 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 10 dl
marhahús 50 dkg
fejtett bab 20 dkg
vöröshagyma 20 dkg
őrölt fűszerkömény 1 ek
sűrített paradicsom 2 dkg
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cheddar sajt 20 dkg
fejessaláta 1 db
lila hagyma 40 dkg
tejföl 150 g