Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indián salsa

Indián salsa
Indián salsa
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Marcia Keegan könyvéből származik, amiben Pueblo és Navajo ételek vannak bemutatva.

Egy ismerősünk lepett meg egy szakajtó finomsággal (paprika meg paradicsom, minden színben és alakban), amit én a régészeti szakon végzett németjuhász kutyám miatt, sajnos nem tudom megtermelni magunknak. :D

Pont kapóra jött, így el tudtam készíteni ezt a salsát, aminek az ízesítése kicsit "magyarosabb", mint a mexikói változat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen kukoricatortilla chips.

A köménymagot neylon tasakba rakva, húsklopfolóval tudjuk megtörni, ha nincs külön erre mozsárunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott szalonna zsírját kisütjük, adjuk hozzá a szintén kockára vágott hagymát, dinszteljük meg. Öntsük hozzá a felkockázott paradicsomot, meg a karikára vágott chiliket, sózzuk, rakjuk bele a cukrot, és kis lángon főzzük, néha megkeverve.
  2. Elzárjuk a tüzet alatta, ízesítsük a finomra vágott fokhagymával, a kicsit megtört köménymaggal, meg a citromlével.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 670
elküldve: 2
receptkönyvben: 156
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
kategória: szósz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

chilis paradicsomragu, paradicsomos-szalonnás salsa, salsa

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-09-18 17:25

Kedves Witch!
"régészeti szakon végzett németjuhász kutya" -hát ez nagyon tetszik. Ismerős a téma, nekünk is volt egy újfoundlandink, szerintem csoporttársak lehettek. :))
Ezek a navajo receptek roppantul érdekelnek. Ez egyfajta lecsószerűség lehet, biztos finom, én is teszek cukrot a lecsómba. Nagyon csípős lesz a chilitől? Mert nálunk csak az épphogy csípőset eszi meg a család.
Üdv: Fahéj

witch
witch / witch Tue, 2012-09-18 17:36

Kedves Fahej!
Probalok viccelodni fozes kozben, ket kedvenc szorakozasom! :)
Igen, hasonlo a lecsohoz, csak ott a paprika a tobb.
A chilitol nagyon "huhogos" lesz, mi igy hivjuk, mert amikor esszuk
azt mondjuk: huha ez nagyon csip. Ha kivagod az ereket es a magjat
sem rakod bele, akkor kevesbe erezni talan. Tejfollel lehet meg jobban
"lehuteni".
udv:witch

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-09-18 18:07

Köszi a gyors választ! :)
És igazad van, inkább nevessünk, mint sírjunk (mondjuk az erőspaprikától...)!

124
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
chili 3 db
paradicsom 40 dkg
köménymag 0.5 teáskanál
cukor 1 teáskanál
1 tk
fokhagyma 1 gerezd
limelé 1 lime-ból nyert