Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indián szószos saláta

Indián szószos saláta
Indián szószos saláta
18 perc / előkészület: 15 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a salátát általában nyáron szoktam elkészíteni, amikor a kertünkben van mindenféle friss zöldség, de télen is, ha nagyon megkívánom. Még a húsimádó férjem is gyakran eszi ezt, nyáron a szósznak köszönhetően. (Az itt említett zöldségeken kívül még szoktam tenni bele paprikát, hagymát, olajbogyót, a sajt helyett pedig lehet tenni bele fetát.) Az indián szószt egy pizzázóban kóstoltam először, és a receptjét nem találva (csak a hozzávalókat a menüben), én így szoktam elkészíteni. Ezt a szószt használom a salátákhoz, pizzákhoz, halhoz, és mindenhol, ahol mártogatós szükséges, természetesen nagy sikerrel. Mindenki imádja.

hozzávalók / 2 adag

Saláta

Szósz

ajánlat

Annak ellenére, hogy kenyeret tartalmaz, virslit és sajtot, ns a fogyókúrám részeként szoktam enni, mert laktat, és mégsem túl nehéz étel. Nyáron a nagy melegben pedig frissítő akár reggelire, akár ebédre vagy vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. Megmossuk a salátát, megszárítjuk, majd a kívánt mennyiséget beletépdeljük egy tálba. Az uborkát és a paradicsomot is megmossuk, kockára vágjuk, majd rá a salátára. (Ha másféle zöldségeket teszünk bele, akkor itt kell beletenni.)
  2. A virsliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és egy tapadásmentes serpenyőben pár perc alatt enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a salátához. A kenyeret is megpirítjuk, majd vagy kockára vágva a zöldségek mellé tesszük, vagy köretként megehetjük. A sajtot (vagy fetát) kockára vágjuk, és a többi hozzávalóhoz adjuk.

Szósz

  1. A 3-4 cikk fokhagymát meghámozzuk, majd egy tálba törjük. Ehhez adjuk a kiskanál mustárt, és (akárcsak a majonéz esetében) olajjal kikavarjuk, ameddig szép kemény lesz. (Ha kicsapódik, nem kell megijedni, a bor helyrehozza.) Ezután hozzáadjuk a bort, összekavarjuk, majd jöhet a joghurt, só, bors és bazsalikom.
  2. Miután minden kész van, összekavarjuk a salátát, ráöntjük a szószt, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 421
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zsu9002

Mióta szakács: 2009.11.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

saláta indián szósszal, fokhagymás szószos saláta, nyári saláta fokhagyma szósszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Mon, 2016-06-20 15:58

Nekem nem lett kemény a szósz, folyós maradt. Mit csináltam rosszul? :( Ennek ellenére nagyon finom. :)

509
jégsaláta 1 közepes fej
kígyóuborka 1 db
paradicsom 2 db
virsli 100 g
füstölt sajt 50 g
kenyér 1 szelet
fokhagyma 3 gerezd
mustár 1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
fehérbor 30 ml
joghurt 2 dl
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint