Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiáner

Indiáner
Indiáner
43 perc / előkészület: 30 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szoktam készíteni főzött krémmel is, felhasználva a maradék 3 tojássárgáját. Ilyenkor egy réteg krémet és egy réteg tejszínhabot teszek. Így még jobban szeretjük. Aki szeretne gyorsabban elkészülni, a korongokat készítheti nagyobbakra, akár 7-8 cm átmérőjűre is.
 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt a porcukorral felverjük, és a hűtőbe tesszük.
  2. A tojásfehérjét a porcukorral közepes keménységű habbá verjük. A tojássárgáját egy fél kanálnyi liszttel elkeverjük, majd beleforgatjuk a felvert habba. 2-3 részben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot.
  3. Szilikonos sütőpapírra, habzsákkal kb. 5 cm átmérőjű korongokat nyomunk. Fele a korongoknak lapos, a másik felét a közepén kissé feltornyozzuk. Ez lesz a kalapja.
  4. 170 fokon gőz nélkül 13 percig sütjük.
  5. Amikor a korongok meghűltek, a domborúakat olvasztott csokoládéba mártjuk, és rácsra rakjuk, amíg megköt. A laposakat papírkapszliba tesszük, csillagcsöves nyomózsákkal mindegyikre körbe, egymásra két réteg tejszínhabot nyomunk úgy, hogy középen lyuk maradjon. Ide teszünk egy kiskanálnyi baracklekvárt.
  6. Amikor a máz megszilárdult, a kalapot ráhelyezzük a habra. Máris fogyasztható.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 24 281
elküldve: 8
receptkönyvben: 325
elkészítve: 10/23
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos fánk, csokis tetejű habos sütemény

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kenzah
kenzah Tue, 2013-03-19 06:09

Kedves Piroska, jelentem, most keszultem el az utolsoval (oke, nehany perccel ezelott, de le kellett tesztelnem..:)). Es valami mennyei!! Jobb, mint ahogyan az a gyermekkori emlekeimben elt. Koszonet ezert a receptedert is! A baberokat holnap fogom learatni, es biztos vagyok benne, hogy az indianereddel meg tobb hodoloja lesz a magyar konyhamuveszetnek! :)
Bea
(Ui: Irnam, hogy halasan koszonom, de ekezetek nelkul ez kicsit vicces... )

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-03-19 06:44

Kedves Bea, nagyon örülök, hogy bevált a recept, remélem mostanra már learattad a babérokat és köszönöm a visszajelzést. Tényleg vicces az Ui. Piroska

bibike44
bibike44 Thu, 2013-03-07 17:56

Nagyon finom lett, és valóban érdemes felhasználni a tojássárgákat.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-02 19:20

Piroska!
Gyönyörűek, guszták,fincsik, elkészítendő.... és tényleg lehet nosztalgiázni...köszönöm Neked! :)
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-03-02 19:35

Köszönöm szépen Éva. Nem nehéz elkészíteni, egyszerű kis sütemény. Szép hétvégét kívánok. Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-03-02 01:23

Oh, Piroska, ezek olyanok, mint amit a cukiba ettem hajdanaban! Gyonyoruek! Puszi, Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-03-01 18:13

Örülök, hogy rátaláltál az ifjúkori kedvencedre. Amint írtam a sztoryban, még finomabb, ha krémet is teszünk a tejszínhab alá. Kívánok én is szép hétvégét. Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-03-01 18:19

Úgy fogom elkészíteni, ahogy a sztoriban leírtad, és a nagyobb méretű korongokkal:) Ezt nem aprózom el, nem érdemes:)))

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-03-01 18:07

Kedves Piroska,
Csodás a kép és biztosan mennyei a süti.
Köszi, hogy megosztottad.
Szép hétvégét kívánok!
Andi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-03-01 18:18

Köszönöm szépen kedves Andi. Az az igazság, hogy a legszebb darabok elfogytak mire fotózni tudtam. Mindenki a nagyobb, szebb darabokat választotta. Üdv. Piroska

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2013-03-01 17:52

Ifjúságom kedvenc sütije volt. Apával minden hétvégén egy családi kis cukrászdában ezt ettem. Már a cukis meg sem kérdezte, mit kérek, csak tette a kistányérra. Amúgy rögtön kettőt:)) Sosem tudtam a receptjét és a süti is feledésbe is merült. Jó viszont látni:) Köszönet a receptért Piroska:) szép hétvégét: Gabi

462
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 6 db
porcukor 5 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 1 tk
habtejszín 2 dl
porcukor 2 ek
sárgabaracklekvár 3 ek
tortabevonó 20 dkg