Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indiáner fánk Domcs konyhájából

Indiáner fánk Domcs konyhájából
Indiáner fánk Domcs konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, gyors süti!

hozzávalók / 3 adag

Tészta

Betöltés

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Szétválasztjuk a tojást, a sárgáját a vízzel elkeverjük, és a liszt 1/4-ed részével sima péppé keverjük.
  2. A fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük.
  3. A sárgás péphez adagoljuk a fehérje habját.
  4. A maradék lisztet beleforgatjuk óvatosan.
  5. A tésztát mindig sima idomcsöves nyomózsákból adagoljuk, papírral fedett lemezre. Félgömb, ovális, piskóta, szív, csepp alakokat.
  6. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük. A tészta nem barnulhat meg!
  7. Kihűtjük (összetölthetünk 2 db-ot lekvárral, ezt is kihűtjük, és szétvágjuk), csokiba mártjuk, kidermesztjük, betöltjük.

Betöltés

  1. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és nagy, csillagcsöves nyomózsákból (látványosabb, bár tetszés szerint) formázzuk, betöltjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 116
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Domcs4

Mióta szakács: 2015.01.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos fánk, tejszínhabos fánk, csokis tetejű habos sütemény, tejszínes habos fánk csokimázzal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

741
tojás 5 db
víz 3 ek
cukor 50 g
finomliszt 10 dkg
növényi tejszín 2 dl
csokoládé 15 dkg