Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indonéz ananászos uborkasaláta

Indonéz ananászos uborkasaláta
Indonéz ananászos uborkasaláta
0 perc /
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a saláta tulajdonképpen savanyúság, amit az indonézek húsok mellé fogyasztanak. Sokféle fajtája van, de nekem ez a kedvencem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát megpucoljuk és felkockázzuk. Az ananászt lecsöpögtetjük, és nagyjából akkora méretre vágjuk fel, mint az uborkát.
  2. A hagymát megpucoljuk, és félfőre vágjuk (vagyis elfelezzük és így szeleteljük fel). A chilit felkarikázzuk (ha nem szeretjük annyira csípősen akkor távolítsuk el a magokat és a fehér erezetet).
  3. Az uborkát, az ananászt, a hagymát és a chilit egy tálban összekeverjük.
  4. Kb. 1 dl vízben elkeverjük a sót, a cukrot és a lime levet, majd a salátára öntjük. Összekeverjük, megkóstoljuk, és ha szükséges akkor még tehetünk bele kicsi cukrot, sót vagy lime levet.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Spicy Momma

Mióta szakács: 2016.02.03.
11 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Acar timun nanas, Uborkasaláta ananásszal, Indonéz uborkasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

43
kígyóuborka 30 dkg
ananászkonzerv 20 dkg
salottahagyma 1 közepes db
cukor 2 ek
1 kávéskanál
limelé 1 teáskanál
chili 0 ízlés szerint