Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Indonéz palacsinta

Indonéz palacsinta
Indonéz palacsinta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Múzeum körúton nosztalgiázva nemrég, eszembe jutott az egykori Asztória büfé. Régvolt diákkoromban néha megengedtük magunknak, hogy ott együnk valamit.  Részemről legtöbbször ezt a  palacsintát választottam. Hazaérve kerestem és találtam.

Az eredeti recept szerint a palacsintabatyukat még panírozzák és kisütik.... Ennek semmi szükségét nem láttam. És mivel diós ízre emlékeztem, ami valószínűleg a currypor volt, hozzáaadtam 2 ek darált diót is. Nem rontott rajta. Egyébként meg tudja mondani valaki, hogy ez miért "indonéz"? A panírozástól biztosan nem. :-)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Tejföl.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintákat szokásos módon megsütjük, félretesszük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk (a pórét vékony félkarikákra, a káposztát csíkokra).
  3. A levesben (alaplében, stb..) főtt csirkehúst szinte pépesre vágjuk.
  4. 1-2 ek étolajon a hagymát párolni kezdjük, hozzáadjuk a káposztát. Fűszerezzük, készre pároljuk, kissé megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a csirkehúst, 3-4 percig tovább főzzük.
  6. Jöhet a reszelt alma, a darált dió és további 1-2 perc kevergetés.
  7. A kész töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, batyukat formálunk.
  8. Forrón, hideg tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 568
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkehúsos-káposztás töltött palacsinta, káposztás-csirkés palacsinta, currys-húsos palacsintatekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tenger
tenger / tenger Fri, 2013-07-26 15:20

Igazad van! A mostani McDonalds helyén. A nizzai salátára is emlékszem. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-07-26 11:44

Grill Internacionál (sic! - világosan emlékszem a feliratra) volt a hely neve :), ha egyről beszélünk. Ettem ott párszor gimnazista koromban, az én kedvencem (ha megengedhettem magamnak, 17 Ft-ba került!) a hátszín volt fűszervajjal és nizzai salátával. Bár indonéz palacsinát nem ettem ott, a nosztalgia miatt elkészítem, biztosan finom.

742
tojás 3 db
tej 2.5 dl
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 teáskanál
vaj 3 dkg
1 csipet
vaj 1 ek
káposzta 40 dkg
csirkemell filé 40 dkg
póréhagyma 10 dkg
alma 1 db
dió 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
tejföl 150 g
snidling 0.5 csokor