Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Intelligens krémes- Sült madártej 3.

Intelligens krémes- Sült madártej 3.
Intelligens krémes- Sült madártej 3.
110 perc / előkészület: 15 perc sütés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások (123)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit is jelent, ha egy sütemény intelligenciával van megáldva? Talán azt, hogy megkímél minket a tésztagyúrás, a krémfőzés és a habkészítés munkálataitól. Az igen gyorsan összeállítható massza sülés közben átalakul, alulra kerül a tészta rész, arra a krémes réteg, majd a habos rész következik, végeredményként egy mutatós süteményt kapunk. Egykét szóból összekeverhető, talán a sütés tart kicsit sokáig, de megéri.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Langyosan is fogyasztahtó, de hűtve igen kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
  3. Vékonyan kivajazunk egy tepsit.
  4. A masszát beleöntjük a tepsibe, amit hideg sütőbe teszünk és ekkor 250 fokra kapcsolva 15-20 percig, majd 150 fokra levéve 70-80 percet hagyjuk sülni. A sütőt sülés közben nem szabad kinyitni!
  5. A megsült krémesünket hagyjuk kihűlni és ezt követően szeleteljük.
  6. Hűtőben lehűtve, porcukorral meghintve tálaljuk. (Aki ennyit nem tud várni, langyosan is fogyaszthatja:)
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 72 070
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 191
elkészítve: 58/78
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (123)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

beszter66
beszter66 Sat, 2016-02-06 15:00

Köszönöm a receptet, nagyon egyszerű és finom, nagyon örülök neki.
Szeretném megosztani a tapasztalatomat: cukorbeteg családtagom diétája miatt cukor helyett eritrittel készítettem, és a lisztet lecseréltem szénhidrátszegény Diawellness 50%-os lisztre, így is tökéletesen működött, csak sokkal kevesebb benne a szénhidrát.

Ivana
Ivana / Ivana Sat, 2015-08-22 15:38

Nálunk szokott lenni elkészítve fahéjas-porcukor, de most paprikás liszt is volt félretéve, és összekevertük véletlenül, de a sütit az se rontja el :D. Nem ajánlom ugyan, de aki elrontaná véletlenül, ne aggodjon, kellemesen pikáns izt kaphat. Ugy is jo volt.

sarai eva
sarai eva Mon, 2013-02-11 15:53

Szia Tündér! Hétvégén megcsináltam ezt a finom sütit. Több receptedet is kipróbáltam, mind finom volt! Most sem csalódtam! Köszönöm.

mocika79
mocika79 Thu, 2013-01-31 11:39

Sziasztok!
Most sütöm, remélem, jó lesz. Először légkeveréssel kezdtem, de miután olvastam a kommenteket, gyorsan áttettem sima alul - felül sütésre.

hangya68
hangya68 Thu, 2012-11-15 22:20

Évekkel ezelőtt elmentettem magamnak ennek a sütinek a receptjét. Nem innen és ezt, de sok helyen keringett a recept, kisebb-nagyobb eltérésekkel. Sokaknak nem sikerült, ezért aztán mindig csak átlapoztam, mikor keresgéltem mit is süssek. Végül kidobtam a receptet, hogy nem kísérletezek vele. De nem hagyott nyugton. Szombaton, munka után gyorsan összedobtam, irány a sütő és kíváncsian vártam tudja-e a dolgát, lesz-e elég intelligenciája? Lett :-))) Párom nem bírta kivárni, hogy kihűljön, ezért még langyosan megkóstolta és nagyon ízlett neki. Nekem is :-) Hidegen szerintem még finomabb. Legközelebb, mert lesz legközelebb ez biztos, fahéj nélkül is kipróbálom.
Én 20 percig sütöttem 250 fokon a sütő alsó rácsán, majd 150 fokon 75 perc sütés után nyilvánítottam késznek.

Makka
Makka / Makka Sun, 2012-09-09 07:30

Sziasztok!

Én is megcsináltam, egy-két észrevételt megosztanék a leendő próbálkozókkal:) Akiknek ősrégi gázsütőjük van, mint nekem érdemes félidőben letakarni és talán egy kicsit tovább sütni így, mert nekem középtájon az alja egy kicsit nyers maradt a teteje viszont már kezdett feketébe átmenni!
Ízlés kérdése, de én nem raktam bele 30 dkg cukrot, mert azzal borzasztó édes lenne, persze aki extra édesszájú az rakja bele nyugodtan az összes cukrot:)

De összességében egy finom süti, minden hibája ellenére még langyosan elfogyott a fele:) Engem kicsit a riskochra emlékeztet az íze:)

Edi10
Edi10 / Edi10 Mon, 2012-03-19 17:41

hétvégén elkészítettem, nagyon finom!! Nem mondom, hogy 100%-os lett, de az az én bénaságom volt. Elég lett volna 15 percig sütni magas hőfokon és jobban el kellett volna kevernem benne a tojáshabot. De így is elfogyott egy szempillantás alatt :) tuti elkészítem még! Köszi a receptet, további szép napot

fannilorka
fannilorka Tue, 2011-11-29 20:57

Szia! Ha a liszt helyett sima vaniliás pudingporral keverem ki és kevesebb vaniliás cukorral,szerinted így is jó lenne? A madártejet is így készítem. Köszi Zsuzsi

2Kismano
2Kismano Sun, 2011-11-13 17:32

Nos.. nem mertem végigvárni a teljes sütési időt sajnos én sem, a teteje nagyon sötét lett, az alja elég nyers maradt. Viszont így is isteni finom, úgyhogy nem csüggedek, hogy elsőre nem sikerült tökéletesre, legközelebb újra megpróbálom, de ezúttal lejjebb fogom tenni a sütőrácsot.:) Köszönöm a receptet.:)

2Kismano
2Kismano Sun, 2011-11-13 15:13

Sziasztok! A receptet kipróbáltam, kb. 20 perce sül, de sajnos a teteje már egészen sötét.:( Pedig még le se telt a 15-20 perc a magas hőfokon, amikor levettem. Nem tudom mi lehet a hiba, talán túl magason volt a tepsi?? Kíváncsi leszek a végére mi sül ki belőle, mert nagyon várják a gyerkőcök.:)

kogyaviknes
kogyaviknes Tue, 2011-11-01 20:19

Isteni fincsi, köszi szépen!!! Én mondjuk kifelejtettem a fahéjt, továbbá vaníliás cukorból csak 3 került bele készlethiány miatt, de 1 ek vanília aromával pótoltam és mesés lett a végeredmény :)

Sz.K.Rita
Sz.K.Rita Mon, 2011-10-31 20:58

Sziasztok! Én nagyon régóta sütöm ezt a sütit és a család kedvence! Az alja nekem is mindíg "szalonnás" lesz, mert ennek ilyennek kell lennie! Ez így finom! Aki nem szereti így, az ne süsse és ne is kritizálja! Az süssön más sütit! Szerintem ez így isteni! Ja én nem szoktam tenni bele fahéjat, de legközelebb ezt a változatot is kipróbálom! Köszi a tippet!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2011-09-24 21:54

Végre én is megsütöttem!
Nagyon finom,ízlett mindenkinek a családban.
Nekem is elég alacsony lett,de majd legközelebb másikban fogom sütni.
Nekem inteligens rétesnek tűnik.
Hamarosan újra sütöm.

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2011-09-20 20:58

A sütemény fantasztikusan néz ki!
Már régóta meg van ez a receptem,de nem mertem megsütni.
Olyan hihetetlen volt nekem,hogy a palacsinta masszából olyan gusztusos sütemény lesz ,de itt látom a kész süteményt.
Ma szilvalekváros-töpörtyűs papucsot sütöttem,így eltolódik pár nappal.

fishers
fishers Fri, 2011-09-16 21:25

Elkészítettem, a végeredmény olyan lett, mint ami a képen látható. A tésztája egyáltalán nem ízlett és a többi sem nagyon...Engem az íze, a fahéjas tejbegrízre emlékeztetett Természetesen ez nem a recept hibája, hiszen ízlések és pofonok...Még egyszer biztosan nem fogom megsütni.

Ágica1979
Ágica1979 Sat, 2011-09-10 10:25

Milyen lenne, ha liszt helyett diót raknék bele??? Kipróbálom! :-)

Bözsemama
Bözsemama Tue, 2011-08-23 22:27

Nem hittem ebben a sütiben, de tényleg inteligens!!!!! Egymás után háromszor is megsütöttem,
annyira bejött a családomnak!!!!

IldiQ
IldiQ / IldiQ Mon, 2011-08-01 13:27

Megsütöttem, de az alja olyan mintha nem lenne megsülve :( és eléggé lágy az egész :\

IldiQ
IldiQ / IldiQ Sun, 2011-07-31 21:14

Helló! Az lenne a kérdésem, hogy milyen lisztet kell beletenni? Mert több fajta van belőle. Bocsánat ha butaságot kérdek, de ez lesz a legelső süti amit sütni fogok! :D Ildikó

aduhil
aduhil / aduhil Sat, 2011-06-11 15:53

Sziasztok!

Én is csak ajánlani tudom a receptet! Ma megcsináltam és nekem is úgy néz ki mint a képen, pedig nem vagyok épp egy konyhatündér de mégis sikert aratott, ízlett mindenkinek.=D
Köszi!!!!!! =)

Barbara1970
Barbara1970 Mon, 2011-05-09 20:23

Sziasztok,
ma hajnalban én is megsütöttem, mert nem hagyott nyugodni...ISTENI finom lett.
Egy apró észrevétel: én benyitottam hozzá egyszer-kétszer (először mert nagyon sült a teteje és tettem rá fóliát, utána benéztem a fólia alá, stb.) nem ártott meg neki...:)
Köszi a receptet, biztos fogok még sütni ilyet...

Eperke chef
Eperke chef Fri, 2011-05-06 15:35

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ bocsi, elírtam! :P Mármint tűpróbát végezni nem szurkálni

Eperke chef
Eperke chef Fri, 2011-05-06 15:33

Megéri kipróbálni! Néhány jó tanács!!! Javaslom, hogy egy kisebb méretű tepsibe készítsétek el a sütikét, mert különben igencsak lapos lesz, én majdnem színig töltöm, másfél adaggal! Ne ijedjen meg senki, mert madártej sűrűségű massza kerül majd a tepsibe! A sütőt nem szabad előtte bekapcsolni, mert odaég az alja! Hagyományos gázsütőnél 3-as fokozaton 1 óra alatt sül meg. Érdemes hústűvel megszurkálni, nehogy nyers maradjon. Hidegen vaníliás porcukorral isteni finom!!! Nyam-nyam! Próbáljátok ki bátran!

jvaleria
jvaleria / jvaleria Mon, 2011-04-04 22:32

Anyukám sokszor sütötte ezt a sütit, és mi imádtuk. Szerintem megéri kipróbálni. Lehet, hogy én is összeszedem magam és anyu nyomaiba lépek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-20 20:01

Elolvastam az összes kommentet és "csakazértis" kipróbálom.Azt mondja meg már valaki, h hagyományos gázsütőnél, ahol 8 fokozat van, hányas lehet a 150 fok. Kösziiiiiiii

Nyafi
Nyafi Wed, 2011-03-02 11:46

Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy ha beteszed a hideg sütőbe, onnantól van a 15-20 perc, vagy miután a sütő elérte a 250 fokot? Nagyon szép sütike.
Előre is köszönöm a választ!
Üdv.:
Nyafi

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2011-02-14 19:17

Kedves Noresz! Ha a recept szerint készítetted, akkor nem tudom mi lehet a baj. (Különben arra tippelnék, hogy magasabb hőfokon sütötted.)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Mon, 2011-02-14 19:14

Kedves Krisztina! Valójában ez egy tejes pite, a franciák clafoutis-ára hasonlít leginkább. Az aljának nem is kell olyannak lenni, mint egy pitének. Örülök, hogy sikere volt!
Tündér

Noresz
Noresz / Noresz Sun, 2011-02-13 16:24

Sziasztok!

Megcsináltam én is, de nekem szétrepedt a teteje sütés közben, pedig mindent a recept szerint csináltam? Mit csinálhattam rosszul, segítsetek légyszi!!!

Eperke chef
Eperke chef Fri, 2011-05-06 15:38

 
Néha nekem is szétreped, pedig legalább 30X megsütöttem már. A tojás és tej örvénylésének a helye, ettől nem lesz semmi baja, a porcukor alatt nem látszik. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-10 14:44

Sziasztok!

Én is megcsináltam, az alja nekem se lett olyan jó piskótaszerű, mint a teteje..de nagy sikert aratott..én sima hagyományos sütőbe csináltam..köszi a receptet szerintem a napokba újra megfogom:)

anytha1
anytha1 Sun, 2011-02-06 19:33

Én is megcsináltam.1 óra után már kezdett megégni alul is,felül is,így kivettem.Hozzáteszem,a sütő gáz és nem az igazi...Egyébként finom lett,csak alul maradt "szalonnás" egy kicsit.De ez tuti nem a recept hibája!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-06 19:03

Akinek nincs alul-felul sutos sutoje,ne is probalkozzon! fincsi lett amugy, a teteje is jo.... csak az alja nem tudott megsulni :(

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-06 12:47

Hat igen tenyleg furin nez ki.. szoval beraktam sulni.. a legaljára tettem,250fokon sutottem 15percig, amikor a teteje mar "szilardabb" lett,attettem legkeveresre.. még 1ora. Nagyon kivancsi vagyok.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sat, 2011-02-05 22:03

Viki! Az én sütőm is villanysütő....azzal sütöttem úgy ahogy leírtam. A légkeverés esetén 10-20 fokkal alacsonyabb hőfokon kell sütni, bár azt nem tudom, hogy hogy fog viselkedni a tészta.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-05 23:06

Koszi a gyors valaszt,holnap megcsinalom. kivancsi vagyok. mi van ha normalon sutom de csak felul sut? meg fog egni ugye?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-05 19:06

En nagyon szeretnem megsutni,de a sutom csak felulsut vagy legkevereses..villany.. hogy sussem? hány fokon? gondolom a légkevereses lesz a jobb. léégysziii Vki!

699
tojás 8 db
cukor 30 dkg
margarin 15 dkg
finomliszt 10 evőkanál
vaníliás cukor 4 csomag
fahéj 1 tk
tej 1 l
margarin 2 dkg