Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros főzelék

Magyaros főzelék
Magyaros főzelék
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb történet... Egy nagyon finom, de nem szokványos főzeléket szerettem volna enni, alkotni, amikor ezt készítettem. Ezt dobtam össze - minden hozzávaló megtalálható volt otthon -, s bevallom hősiesen... sikerült :) Fergetegesen finom... Aki szereti a főzelékféléket, annak feltétlenül ajánlom kipróbálásra!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen húsból készíthető, csak akkor a főzési időt kell a húsnak megfelelően igazítani!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk egy nagyobb lábasban, felhevítjük, megpirítjuk benne – kevergetés mellett – a vékonyra szeletelt hagymát. Tulajdonképpen pörkölt alapot készítünk.
  2. Ha megpirult, levesszük a tűzről, beledobjuk a megmosott, felkockázott csirkehúst, elkeverjük – kifehéredik -, majd rászórjuk az őrölt pirospaprikát, borsot, ételízesítőt, kevés sót, elkeverjük, felöntjük vízzel, hogy ellepje, s visszatesszük, lassú tűzön, lefedve, tovább főni.
  3. Takaréklángon 45 percig főzzük. 30 perc elteltével hozzáadjuk a kis sűrített paradicsomot, elkeverjük, tovább főzzük.
  4. Körülbelül a 45 perc elteltével rányomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a csemege gulyáskrémet, a megpucolt, tisztított, megmosott, apró kockákra vágott burgonyát, a konzerv babokat, jól összekeverjük, öntünk még hozzá vizet – amennyi szükséges -, s tovább főzzük együtt, amíg a burgonya megpuhul.
  5. Ha megpuhult, az étkezési keményítőt a tejjel és tejföllel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a főzelékhez - ezzel sűrítjük be -, miközben állandóan kevergetjük.
  6. Jól összeforraljuk az egészet, kóstoljuk, ha valami még kevés benne, azt pótoljuk.
  7. Ha túl sűrű lenne, tej hozzáadásával hígíthatjuk, ha túl híg lenne, még egy kevés étkezési keményítővel tejben elkeverve, sűríthetjük.
  8. Ha jó az állaga, lekapcsoljuk a tűzhelyet, állni hagyjuk, majd friss kenyérrel kínáljuk, tálaljuk. Én egyszer eszem hozzá kenyeret, egyszer nem! :)
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 64 694
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Ínycsiklandó magyaros főzelék, húsos-krumplis babfőzelék, magyaros főzelék csirkével, babos-csirkés főzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Mon, 2015-11-02 10:32

Hát ez nagyon jó ötlet. Azért nem tudok főzelékeket készíteni, mert nálunk amiben nincs hús az nem étel. Ezt viszont főzelék is, húsos is. És nagyon finom. Picit változtattam rajta, (én nem tettem bele krumplit, sem gulyáskrémet, kevesebb vizzel készítettem, és habarásként csak tejfölt és lisztet használtam) de nem ez a lényeg, az ötlet és a kivitelezés kiváló! Köszönet érte.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2015-11-04 22:19

Kedves "Nensy"!
Köszönöm a kedves, elismerő szavaidat!
Nagyon örülök, hogy elkészítetted, elnyerte a tetszésedet, s nem utolsó sorban, hogy ennyire ízlett a családodnak!
Az is öröm számomra, hogy tudtam újat "adni" a receptemmel!
Én is szoktam az "alap ötletet" variálni!
További szép napokat, jó böngészést!
Talán találsz még a feltöltéseim között olyat, amely szintén elnyeri tetszésedet! :)

569
csirkemell filé 60 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
fűszerpaprika 2 teáskanál
sertészsír 4 ek
ételízesítő 5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
burgonya 6 db
vajbab 45 dkg
vörösbab 25 dkg
sűrített paradicsom 80 g
gulyáskrém 2 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
étkezési keményítő 4 evőkanál
tej 2.5 dl
tejföl 150 g
0 ízlés szerint