Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc csirkeragu

Ínyenc csirkeragu
Ínyenc csirkeragu
36 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit receptjében a párolólé rejti magában a titkot, érdemes alaposan végigolvasni a hozzávalókat! Nagyon ízletes, omlós, selymes, egyedi ízvilágot kapunk, bátran ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A párolóléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A filéket kisebb csíkokra/ darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk őket, majd a vaj és olaj keverékén pár perc alatt átpirítjuk (két adagban).
  2. A párolóléhez simára keverjük a hozzávalókat.
  3. Visszaöntjük a serpenyőbe az összes elősütött húsdarabot, nyakon öntjük a párolólével, és mérsékelt lángon (néha megkeverve), kb. 10 perc alatt jól összerotyogtatjuk az ízeket.
  4. Hozzáöntjük a simára kevert tejszín és keményítő keverékét (ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk), és végül pár perc alatt sűrűre összeforraljuk az egészet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 209 636
elküldve: 73
receptkönyvben: 2 994
elkészítve: 162/198
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

barnasörös csirkeragu, pikáns csirkeragu barnasörrel, narancsos-fűszeres csirkeragu barnasörrel

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aya Ala
Aya Ala Wed, 2015-11-18 16:07

Nagyon különleges recept! Már csak a megosztó kommentek miatt is muszáj volt kipróbálni. :) Rendszeresíteni fogjuk, mert nekünk nagyon bejött ez az ízvilág! (Jázminrizst főztünk mellé.)

Bulsara
Bulsara Tue, 2015-10-20 19:24

Sajnos ez a recept nem jött be, nagy csalódás... Túlzottan sok bele a kömény, elég keserű lett tőle a ragu. A 10-15 perc főzés pedig kb. a fele annak, amire ennek az ételnek valójában szüksége van, egy picit több folyadékkal.

knekató
knekató Thu, 2015-05-14 07:03

Hol lehet kapni olyan narancsot, aminek a héja ehető? Vagy hogy oldjátok meg, hogy a kezelésére használt vegyszer ne kerüljön az ételbe?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-05-14 02:09

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.05.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kalaposa
kalaposa Sun, 2014-11-02 23:36

Sokáig nézegettem a receptet, főleg a hozzávalókat. A fiam ugyanis az igazi magyaros konyha híve. Én azért mégiscsak bepróbálkoztam. Kétféle körettel készítettem, neki főtt burgonyával ami olajban megpirítottam, magunknak jázmin rízzsel. Fantasztikus lett, még Ő is elismerően ette.
Köszi a receptet.

marjanka
marjanka Sun, 2014-08-31 13:12

Izgalmasnak ígérkezett, de kicsi csalódást okozott. Valóban, ennyiféle hozzávalóból ütősebb ízvilágra számítottam.

KatalinM
KatalinM Sat, 2014-08-30 12:33

Ma elkészítettem. Finom volt, ámbár ennyi izgalmas hozzávalóval jobb ízvilágra számítottam. Lehet, legközelebb az arányokon kicsit módosítok, de mindenképp szerepelni fog a repertoárban.:) Én durumtésztát főztem ki hozzá. Pennét. Jól passzolt hozzá. Köszönöm a receptet!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-08-27 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.08.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

fehérke37
fehérke37 Tue, 2014-08-26 22:36

Köszönöm a választ. A kérdést azért tettem fel mert nagyon megtetszett a recept,és úgy gondolom, hogy a gyömbéren kívül a barna sör a másik elem ami nélkül nem lehet megcsinálni

Jannka
Jannka Tue, 2014-08-26 19:39

Szia! Milyen ízre lehet számítani mert így nem nagyon tudom behatárolni :) Inkább édes?

fehérke37
fehérke37 Tue, 2014-08-26 17:00

Hol keressem a barna sört? Lehet butának tűnik a kérdés, de én még sosem találtam

KatalinM
KatalinM Tue, 2014-08-26 22:09

A nagy élelmiszer üzletláncokban találni, de fellelhető a gazdapiacokon is, ahol kézműves sört is árusítanak.

umanka
umanka Thu, 2014-04-24 10:11

Kedves Mignon!
Nagyon jól hangzik, el fogom készíteni, szeretem az ilyen ízvilágot, de mi rajta a zöld? Petrezselymet is raksz rá?

mignon
Mignon / mignon Thu, 2014-04-24 21:51

Remélem ízleni fog! :) Igen, szárított petrezselyemmel hintettem meg.
Üdvözöllek:
Mignon

Sillyke
Sillyke Tue, 2014-04-01 10:47

Most készítem el a családnak,már alig várom a végeredményt!! :) Milyen köret illik hozzá???

mignon
Mignon / mignon Wed, 2014-04-02 08:50

Kedves Sillyke!
Remélem ízlett a családnak! :)
Köretet illetően gondolom már nem aktuális a válaszom, de legközelebb esetleg próbáld ki basmati rizzsel, nagyon finom! :)
További jó sütés-főzést, üdvözöllek:
Mignon

Miland
Miland Thu, 2013-12-12 12:16

Kedves mignon!
Hálás köszönet a recept feltöltéséért! Isteni finom, már többször elkészítettem (rizzsel). Páromnak először "kikerekedett" a szeme, :))) amikor a hozzávalókat előkészítettem és látta, hogy azok valóban belekerülnek az ételbe, de végül neki is és a vendégeknek is nagyon ízlett. :))) Jah és a mai hozzászólás nem véletlen, már készül ebédre :) Üdv.: Andi

mignon
Mignon / mignon Thu, 2013-12-12 23:47

Kedves Andi!
Köszönöm a visszajelzésed, nagyon örülök neki! :)
Mostanában nem töltöttem fel receptet, de amikor ilyen kedves, pozitív hozzászólást olvasok, megfogadom, hogy hamarosan pótlom elmaradásaimat! :)
További jó sütés-főzést kívánok neked az ünnepek alatt is, üdvözöllek:
Mignon

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Fri, 2013-03-29 19:33

Kedves Mignon!
Köszönöm, ezt a fenséges, mennyei ragut. Ezt készítettem el ebédre, minden falatnál elmondtuk, hogy ez nagyon finom! :-D
El fogom készíteni a szüleimnek is meg a barátainknak is mikor eljönnek hozzánk.
Szép hétvégét és kellemes Húsvétot kívánok!
Üdv:Alkonyat

mignon
Mignon / mignon Sat, 2013-03-30 10:31

Kedves Alkonyat!
Húú, ez tényleg egy nagyon finom étel! :) Örülök, hogy nektek is ennyire megízlett, én is elkészítem hamarosan újra, mostanában egy kicsit megfeledkeztem róla...
Köszi a visszajelzést, nektek is kellemes húsvétot, jó sütés-főzést!
Üdvözöllek:
Mignon

Vulti
Vulti Wed, 2013-01-30 12:19

Ez a világ legjobb csirkeraguja :] Most lettem kész vele... :] Nem kövezett meg a család..., dicsérte! :]

pentekrobert83
pentekrobert83 / pentekrobert83 Sun, 2013-01-20 15:23

Szia, jól néz ki a kép, nagyon merészek a hozzávalók, nekem nagyon tetszik.
Ez egy különleges recept amit el is mentettem magamnak.
Köszönöm szépen Robi.

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Sat, 2013-01-05 19:11

Első látásra felkeltette a figyelmem a recept, ma elkészítettük. Nagyon finom, kiadós vacsora lett belőle, nagyon gyorsan!
Annyit változtattunk, hogy keményítő híján liszttel sűrítettük be, de azt hiszem nem ártottunk neki :)
Szarvacska tésztát főztünk ki hozzá köretnek.
Azt hiszem, állandó szereplő lesz a kedvencek listáján :)

mignon
Mignon / mignon Sun, 2013-01-06 15:09

Örülök! :) Köszönöm a visszajelzésed, jólesik olvasni! :)
Remélem más finomságot is találsz még majd a feltöltött receptjeim közt!
Szép napot, üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Sun, 2011-02-06 15:26

Kedves Eszter!
Ennek igazán örülök, köszi a visszajelzést! :)
További jó sütés-főzést!
Üdv:
Mignon

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Sun, 2011-02-06 14:26

Örömmel tudatom, hogy abszolut sikert aratott a mai ebéd - hála ennek a remek receptnek! :)
A párolólé és a tejszínes mártás keverékét használtam fel, nem csirkemellel, hanem májjal, tűzálló tálban, sütőben készítve. Isteni! Meleg szívvel ajánlom mindenkinek. Mignon, köszi a receptet! :) :) :)

erikaa79
erikaa79 Wed, 2010-07-07 13:42

Sziasztok!
Most csináltam meg. Fura ízvilág, de jó :) Pillanatok alatt kész van :)
Üdv Erika

mignon
Mignon / mignon Tue, 2010-07-06 21:55

Bogi!
Igen, én is rögtön elcsábultam neki:) Az ízvilága alapján azt gondolná az ember, hogy több órás munka áll mögötte és közben pillanatok alatt elkészíthető! Már csak ezért is egy hálás étel, remélem ízleni fog!
Üdv:
Mignon

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-07-06 21:37

Nagyon jól hangzik.Különlegesen finom lehet.Kipróbálom.Üdv :Bogi

mignon
Mignon / mignon Tue, 2010-07-06 15:59

Igen, igen, ez mind fincsi hozzá szerintem is, mi most törtkrumplival ettük.
Üdv:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-06 15:15

Nagyon jól hangzik! Milyen köretet ajánlanál hozzá? Rizs, esetleg krokett, vagy valami más?

406
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
vaj 5 dkg
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 1 púpozott ek
barna sör 1 dl
víz 1.5 dl
narancshéj 1 ek
sárgabaracklekvár 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 1.5 kk
őrölt fűszerkömény 1.5 kávéskanál