Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc fehércsoki-torta

Ínyenc fehércsoki-torta
Ínyenc fehércsoki-torta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mascarpone és ricotta sajt fehér csokoládéval megkoronázva? Na, ez az igazán ínyenc sütemény, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni!
/Az édes bűnbeesés Bereznay Tamás receptje a Nők Lapjából./

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

  • 20 dkg Albert keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez

ajánlat

Megjegyzés:
Az eredeti recept alacsony peremű 24-26 cm-es sütőformát ajánl, de nekem abba nem is fért volna bele a töltelék és a tálaláshoz sem tudtam volna kiszedni belőle. (ezért sütöttem végül levehető peremű tortaformában)
Az ajánlott 115 fokon 60 perc alatt nekem nagyon folyós maradt a süti közepe, így nagyobb hőfokon még 30 percig kellett sütnöm. Ezért legközelebb rögtön 180-190 fokra fogom betenni kb. 1 órára (légkeveréssel).
Tipp:

Mikor vaníliarudat használok egy sütihez, az üres vaníliarudakat beledugdosom a cukros üvegembe, így mindig kéznél van a konyhámban nagyobb mennyiségű vaníliás cukor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Késes betétű robotgéppel ledaráljuk a kekszet.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral, a tejszínnel és a narancshéjjal habosra keverjük gépi habverővel.
  3. Lassú fokozaton hozzáadjuk a ricottát és a mascarponét, majd simára keverjük az egészet.
  4. A fehércsokit vízgőz felett felolvasztjuk és a masszába dolgozzuk.
  5. A kekszmorzsát elkeverjük az olvadt vajjal és jól belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű, levehető oldalú kapcsos tortaformába.
  6. Ráöntjük a fehér csokoládés masszát, megszórjuk csokiforgáccsal és egy kanál nyelével óvatosan elkeverjük benne, hogy jusson a massza aljára is. (Akár előre is bele lehet keverni a masszába.)
  7. 115 fokon 60 percig sütjük, majd legalább 3 órára hűtőbe teszük.
  8. Tálalás előtt levesszük a forma peremét, majd egy vékony damilt végighúzunk a sütőforma és a süti közt, így könnyen leválik és szép tányéron szervírozhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 584
elküldve: 3
receptkönyvben: 269
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fehér csokoládés-étcsokoládés torta mascarponéval, mascarponés-ricottás fehércsoki torta, fehércsoki torta mascarponéval és ricottával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kat
Kat Tue, 2011-02-08 09:18

Nagyon finom lehet, és ki is fogom próbálni. Igazából nekem ezek a kekszes aljú sütik nem annyira jönnek be, de biztos finom egy vékony piskóta alappal is. Köszönöm szépen a receptet!

mignon
Mignon / mignon Sat, 2010-12-11 15:41

Nagyon örülök Tünde és köszönöm a visszajelzést!
További jó sütés-főzést! :)
Üdv:
Mignon

Tünde80
Tünde80 Sat, 2010-12-11 13:23

Az egész családnak ízlett ez az isteni finom torta és még elkészíteni is könnyű:-) Szuper recept, köszönöm!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2009-10-25 22:59

Anna!
Nagyon örülök, hogy ízlett!:) Sejtettem, hogy ripsz-ropsz el fogod készíteni!
Igen, érdemes kivárni (bár nagyon nehéz) azt a pár órát amit a hűtőben tölt a süti!
Üdv:
mignon
Akkor a Hulala kép is hasznos volt! ;)

mignon
Mignon / mignon Sat, 2009-10-24 14:06

qwertz!
Most ültem gép elé, köszön a gyors segítséget helyettem! :)
Anna!
Nem csodálom, hogy tűkön ülve vártad a választ, engem is teljesen lázba hozott ez a süti! ;)
A hozzávalóknál már kis is egészítettem, hogy a Hulala egy növényi tejszínpótló. Én ha csak tehetem, ezt használom a sütikbe, mert nagyon klassz kemény habbá verhető és eleve finom édes! Coraban vagy Tescoban szoktam venni, linkelek róla egy képet, hogy könnyebben felismerd majd a boltban a polcon!
http://forum.sanomabp.hu/forumkep/9/82811/420/12571056/1.jpg
Üdv:
mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-10-25 22:43

Csak annyit, hogy nagyon-nagyon finom torta!
A hűtőben való pihentetése pedig még jobban összeszedi az ízeket!

Az a vicces, hogy a képet elnézve rájöttem, hogy már használtam is, csak a nevére nem emlékeztem....:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-10-24 12:41

Hello,
remélem nem probléma ha válaszolok mignon helyett, csak a gyorsaság miatt:)
A Hulala növényi tejszín, minden bizonnyal arra gondolt, az ott van a hozzávalók között!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-10-24 12:45

Nagyon-nagyon köszi a gyors választ!

Még soha nem hallottam erről a Hulaláról....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-10-24 12:37

Szia!
A 2. pontban azt írod, hogy adjuk hozzá a tejszínt, de a hozzávalók között nem írod.
Kell bele és ha igen, mennyi?

Köszi, tűkön ülve várom válaszod, hozzávalókat beszereztem.
Köszi!!!

863
keksz 20 dkg
vaj 10 dkg
ricotta 50 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
mascarpone 25 dkg
tojás 3 db
növényi habtejszín 0.5 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 5 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
csokoládéforgács 5 dkg