Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc, kukoricás, tepsis csirkemellkoszorú

Ínyenc, kukoricás, tepsis csirkemellkoszorú
Ínyenc, kukoricás, tepsis csirkemellkoszorú
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mert imádjuk....mert isteni finom....mert gyors, egyszerű elkészíteni.....régi, nagy kedvencünk.....régi, saját találmány :)…...ajánlom a finom ízek kedvelőinek kipróbálásra :)…..

hozzávalók / 6 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban a vajat és az olívaolajat felmelegítjük, beleöntjük a húst, megszórjuk ételízesítővel és a borssal, s addig pároljuk, sütjük, míg a leve el nem párolog (a hús vizet ereszt), majd hagyjuk hűlni.
  2. Amíg hűl a hús, a petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, apróra vágjuk. Én egy pohárban, ollóval szoktam felaprítani - csak egy tipp. Összekészítjük a további hozzávalókat.
  3. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a sütőedényt kivajazzuk (nem liszteztem, mert jénaiban sütöttem), néhol lehet darabosan hagyni. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, előmelegítjük - alsó/felső állásban. Egy nagyobb tálban először a lisztet kavarjuk ki csomómentesre a tejföllel - először kevéssel, majd apránként a többit -, ezt követően hozzáadjuk a tárkonyt, a felaprított petrezselymet, az egész tojásokat és a 3 csipet sót, összekavarjuk.
  4. Ezután a reszelt füstölt sajtot, a kukoricát (levét leöntjük róla) adjuk hozzá, összekavarjuk. Ehhez végül az elősütött húst - szaftjával együtt - adjuk a tejfölös masszához, s összekavarjuk. Az így elkészült húsos masszát beleöntjük a kivajazott sütőedénybe, eddigre fel is melegedett, s mehet is sütkérezni a sütőbe!
  5. Amíg sül, lereszeljük a trappista sajtot nagy lyukú reszelőn. 25 perc sülés után kivesszük a tepsit, megszórjuk a tetejét sajttal, s visszatesszük sülni.
  6. Addig sütjük, amíg a sajt szép színt kap a tetején. Összességében kb. 45 perc alatt lesz készen - de figyeljünk rá, mert sütőfüggő, nekem ennyi időt vett igénybe a sütés. Ha készen van, a sütőt kikapcsoljuk, kivesszük a tepsit, állni hagyjuk. Majd tetszőlegesen lehet szeletelni, darabolni, tálalni. (Nem csak ennyi szelet lett belőle!)
  7. Lehet önmagában fogyasztani salátákkal - de csak magában is finom, ekkor 4-6 adagra elég. Azonban készíthetünk mellé egyéb köretet - rizs, burgonyapüré, ki, mit szeret -, ekkor több személyre elegendő. Ebédre, vacsorára, akár ünnepi alkalmakra is készíthetjük! Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható és isteni finom! Mi mindenhogyan imádjuk! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Nem fogja megbánni!!!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 56
össznézettség: 2 369
elküldve: 1
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
157 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tepsis csirke, sajtos csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

579
csirkemell filé 80 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 3 dkg
ételízesítő 3 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
tejföl 480 g
finomliszt 1.5 púpozott ek
3 csipet
tojás 2 db
tárkony 2 kk
petrezselyem 1 csokor
füstölt sajt 5 dkg
csemegekukorica 20 dkg
trappista sajt 15 dkg
vaj 3 dkg