Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc májpástétom

Ínyenc májpástétom
Ínyenc májpástétom
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre találtam egy olyan formában sütött pástétom receptet, amely elnyerte a tetszésemet. A fűszerezésén változtattam. Kóstolás után kiderült, jót tett a végeredménynek.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Nagyon sok lesz belőle. Érdemes fél adagot is készíteni. Igazi csemege!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a lehártyázott májat egy üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk a konyakkal, és rászórjuk a fűszereket, a sót. (A borsot és a borókát egy darálóval őröljük nagy darabokra.) Kanállal összekeverjük, és letakarva hűtőbe tesszük egy hosszú éjszakára (legalább 12 óra).
  2. Sütés előtt kivajazunk egy sütőformát (püspökkenyér forma), ami kb 1 literes. A formát kibéleljük a szeletelt szalonnával. Erre rakosgatjuk villával a lecsepegtetett májat. Ha készen vagyunk, meglocsoljuk olvasztott vajjal. A lelógó szalonna szeleteket ráhajtjuk a májra.
  3. A sütőformát egy nagyobb tepsibe vagy lábasba állítjuk, és a forma közepéig megtöltjük vízzel. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1-1 óra 15 percig pároljuk, gőzöljük benne a pástétomot.
  4. Ha kész, kivesszük a sütőből. Alufóliát teszünk a tetejére, majd lenyomatjuk valamilyen súllyal. Én erre a célra bontatlan 3 kg-os sót használtam. Amikor kihűlt, hűtőbe tesszük súllyal együtt 12-14 órára.
  5. Tálalás előtt a pástétomot kiborítjuk a formából, és pirítós kenyérrel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X11x7 cm cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 348
elküldve: 3
receptkönyvben: 66
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
382 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

formában sütött pástétom, formában sütött májpástétom, csirkemáj pástétom

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2018-02-03 10:12

Kedves Szerkesztőség!
Köszönöm, hogy a receptemet beválogattátok a 8 legfinomabb pástétom közé!
Andi

312
csirkemáj 1 kg
kolozsvári szalonna 25 dkg
fekete bors 1 ek
borókabogyó 5 db
majoranna 1 tk
kakukkfű 1 tk
konyak 0.5 dl
vaj 4 dkg
1 kk