Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc mandarinos pulyka

Ínyenc mandarinos pulyka
Ínyenc mandarinos pulyka
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem úgy döntött, hogy ma ő fog főzni. Valami gyümölcsös husira vágyott. Hát ez lett belőle...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jázminrizzsel tálalva ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát vörösborba áztatjuk.
  2. A bepácolt hús mindkét oldalát meghintjük borssal és szerecsendióval.
  3. Mandarinokat megtisztítjuk, és gerezdekre szedjük. A narancsokat kifacsarjuk.
  4. Forró olajban elősütjük a húst félpuhára, majd jénaiba helyezzük.
  5. A húsokra öntjük a vörösbort a mazsolával, a narancslevet, elhelyezzük a mandarin gerezdeket, és egy kevés gyömbért reszelünk a tetejére.
  6. Előmelegtett sütőbe toljuk a lefedett jénait. (150 fok, 40 perc.)
  7. Pirított mandulával megszórjuk a 40 perc után, hozzáöntjük a tejszínt, és 20 percig visszatesszük a sütőbe fedő nélkül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 326
elküldve: 2
receptkönyvben: 143
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

B Prixi

Mióta szakács: 2009.04.02.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mandarinos hús, ínyenc pulykamell mandarinnal, tejszínes-gyümölcsös pulykamell, mandulás-mandarinos pulykamell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katoka84
katoka84 Thu, 2013-12-12 20:59

Nagyon jól hangzik! Azt megkérdezhetem, hogy a bepácolt husi mit takar? Mibe pácoltátok? Köszönöm!

640
pulykamell 80 dkg
mandarin 50 dkg
narancs 2 db
vörösbor 1 dl
mazsola 4 dkg
főzőtejszín 1 dl
mandula 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint