Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc süti alkohollal

Ínyenc süti alkohollal
Ínyenc süti alkohollal
125 perc / előkészület: 60 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy enyhén alkoholos pikáns isteni desszert! Nem túl édesszájúaknak is ajánlom. :-)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A piskótához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyúrt tésztához a lisztet, a kakaót és a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a 2 féle cukrot, a meggypálinkát és a vajat, jól összegyúrjuk.
  2. Kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk egyenletesen, és 180 C°-on előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és kb. 12 perc alatt megsütjük.
  3. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nagyon kemény habbá verjük.
  4. A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra verjük.
  5. Majd hozzáadjuk a vanília aromát, langyos vizet és az olajat, ezzel is jól elkeverjük.
  6. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és hozzákeverjük a tojásos masszához, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
  7. Elfelezzük a masszát, és az egyik felébe belekeverjük a 2 kanál kakaóport.
  8. A sütőformát újra kibéleljük, kivajazzuk, és a közepére elkezdjük halmozni a tésztát 2 kanál fehér, 2 kanál kakaós, ezt váltva mindig középre, nem kell elsimítani, hanem a formát párszor a munkapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön.
  9. 160 C°-on előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 55 perc alatt megsütjük.
  10. A krémhez a tejszínt a csokilikőrrel és a kétféle cukorral elkezdjük felverni, mikor már nem folyós, hozzáadjuk a 2,5 cs habfixálót. Majd keményre verjük.
  11. A kihűlt gyúrt tésztát megkenjük meggydzsemmel.
  12. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és az alsó felét ráhelyezzük a gyúrt lekváros tésztára, picit rányomjuk, és meglocsoljuk csokilikőrrel.
  13. Pár perc elteltével megkenjük jó vastagon a krémmel, és befedjük a piskóta másik felével.
  14. A maradék krémmel körbekenjük a tésztát, a tetejét meggydzsemmel díszítjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 363
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

gyúrt tésztás habos piskóta, csokilikőrös torta, alkoholos márványos süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Emese99
Emese99 Tue, 2013-09-24 20:04

ezt alkohol nélkül meg lehet csinálni, mondjuk meggylével (meggybefőttre gondolok) ???

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Wed, 2013-09-25 07:58

Szia!
Elkészítheted alkohol nélkül is, a meggybefőtt leve jó lesz. Annyi, hogy akkor nem lesz olyan kis különleges pikáns íze, de biztos, hogy úgy is finom lesz.
Remélem nektek is ízleni fog.
Szép napot.
Üdv: Alkonyat

938
finomliszt 125 g
cukrozatlan kakaópor 10 g
sütőpor 1 késhegynyi
cukor 60 g
vaníliás cukor 2 csomag
pálinka 10 ml
vaj 100 g
tojás 5 db
cukor 260 g
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliaaroma 15 ml
víz 125 ml
napraforgó olaj 250 ml
finomliszt 375 g
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojássárgája 5 db
meggydzsem 4 ek
habtejszín 500 ml
likőr 80 ml
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 110 g
habfixáló 2.5 csomag