Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ínyenc töltött kacsacomb tejszínes mártással

Ínyenc töltött kacsacomb tejszínes mártással
Ínyenc töltött kacsacomb tejszínes mártással
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi, elsárgult újságból kivágott receptet adta az ötletet ehhez a különleges ételhez. A recept egész kacsára szól, amit a töltelékkel megtöltünk, és úgy sütünk. Nálunk nem nagyon nyerő az egész kacsa, így átírtam a receptet kacsacombra. Kiváló ünnepi ebéd kerekedett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combok bőrét éles késsel félig lefejtjük, meglazítjuk, hogy a töltelék aláférjen. Sózzuk és borsozzuk. Félretesszük annyi időre, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. Az aszalt szilvát apró kockákra vágjuk. Egy lábaskába tesszük, és annyi vörösbort öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Kevergetve gyenge tűzön addig pároljuk, amíg a szilva teljesen felszívja a bort. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Egy bögrében forró vízzel elkeverjük a fél leveskockát.
  3. A kihűlt vörösboros szilvához tesszük a reszelt almát, a szalonnát. Meglocsoljuk a citromlével, és jól összekeverjük. Ezt a masszát töltjük a kacsacombok bőre alá.
  4. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük az olajat, és belerakjuk a töltött combokat . 1-2 evőkanál húslevest is merünk alá. Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Aztán levesszük a fóliát, és további 30 percig sütjük a húst, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Amikor szép színe van, akkor kivesszük a sütőből, és a combokat egy tálra tesszük.
  5. Egy kisebb serpenyőbe öntjük a pecsenyeszaftot. A tejszínt kimérjük, csomómentesen elkeverjük a keményítővel s a maradék vörösborral. A pecsenyeszafthoz adjuk, és kevergetve, gyenge tűzön besűrítjük.
  6. A töltött kacsacombot melegen tányérokra tesszük, merünk alá a vörösboros-tejszínes mártásból. Savanyúságnak párolt vörös káposztát, köretnek pedig aszalt szilvával töltött burgonyagombócot kínáljunk mellé.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 649
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
386 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött kacsa

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

988
kacsacomb 4 közepes db
aszalt szilva 10 dkg
alma 1 közepes db
kolozsvári szalonna 5 dkg
citromlé 1 teáskanál
száraz vörösbor 1 dl
leveskocka 0.5 db
főzőtejszín 0.5 dl
étkezési keményítő 2 g
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl