Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír almatorta

Ír almatorta
Ír almatorta
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon könnyű, kellemes sütemény. Eddig, akik megkóstolták, a recepttel együtt távoztak.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hámozott almát szeletekre vágjuk.
  2. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, lassanként adjuk hozzá az egész tojásokat.
  3. Majd a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, sót és a rumot is belekeverjük.
  4. A tésztába forgatjuk az almaszeleteket (olyan lesz az alma a tésztával, mint a majonézes krumplisaláta, nem kell megijedni, mert több lesz az alma, mint a tészta).
  5. Vajazott, lisztezett formába öntve sütjük 180 fokon kb. 1 óráig.

  • tepsi mérete: 22x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 663
elküldve: 24
receptkönyvben: 510
elkészítve: 33/42
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

könnyű almatorta, szaftos almás sütemény

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ann86hu
ann86hu Sun, 2015-04-05 22:30

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Addig variáltam a teljes kiőrlésű lisztet, a zabkorpát és a xilitet/eritritet, hogy a CH-diétámban is szépen belefért uzsira a süti nyolcada. És hát igazán megérte! :)

mohonc
Mohonc / mohonc Sun, 2013-06-23 13:09

Az első adag ebéd után az utolsó szemig elfogyott, azóta sütöttem többször is. Szögletes tepsiben, kerek tortaformában és muffinként is. Mindegyik működött. Köszönöm a receptet. :)

pusztai anita
pusztai anita Sun, 2012-11-11 14:50

Isteni finom, már 2x is megsütöttem!!! A lisztet megosztottam 1/3 teljes kiőrlésű, 2/3 fehér liszt arányban, és beletettem fél citrom levét is, így nem lett töményebb. nagyon finom lett, köszönöm a receptet, szuper!

rucerka
rucerka Sun, 2012-02-26 12:26

Isteni a süti, már többször megsütöttem!!!
Ma először meggyel, de citrom-rum helyett fahéjjal, és isteni! Próbáljátok ki!!!!

atbano
atbano Sat, 2011-10-08 21:22

Finomnak finom, elsőként fogyott el a sok süti közül. Na de a külseje....

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Wed, 2011-10-12 08:39

Igen, nem valami szép, sőt szelni sem olyan egyszerű, de ha kihült sokkal egyszerűbb, de az íze kárpotól mindenért! :)

khamszin
khamszin Thu, 2011-10-06 11:14

Nagyon finom, már 2x sütöttem meg! 160C légkeverés 40 perc alatt elkészült, alufóliával letakarva!

rekaszarvas
rekaszarvas Sun, 2011-06-26 11:35

Kedves Adri! Elfogyott :)) illetve még egy megmaradt, amit megmentettem a férjemnek. Elhamarkodottan írtam, mert miután kihűlt tényleg nagyon finom lett, úgyhogy ajánlom meggyel is!!!!
Üdv.
Réka

rekaszarvas
rekaszarvas Sat, 2011-06-25 14:01

Nem az igazi meggyel. Nem érvényesül a tésztának a finom vanília-citromhéj-rum ízkavalkádja, elnyomja a meggy erős, savanykás íze. De az is lehet, hogy én raktam bele túl sok meggyet.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sat, 2011-06-25 16:52

Kedves Réka!

Köszönöm a választ! Lehet, hogy a citrom-vanília-rum jobban illik az alma ízéhez! Vagy csak ezzel az ízzel szoktad meg és hasonlót vártál, közben a meggytől teljesen más lett és ezért csalódtál! Ha elfogy, akkor nincs vész! :)
Szép napot!
Üdv.: Adri

rekaszarvas
rekaszarvas Sat, 2011-06-25 12:17

Szia!

Köszi! Mindenképp megírom, ha elkészült :) a meggyet már kimagoztam.

Ja, amúgy én margarin helyett vajat használok. Azzal nekünk jobban ízlik.

Üdv.
Réka

rekaszarvas
rekaszarvas Sat, 2011-06-25 09:34

Próbálta már valamelyikőtök meggyel elkészíteni? Vagy bármi más gyümölccsel? Mit gondoltok, milyen lehet?

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sat, 2011-06-25 11:46

Kedves rekaszarvas!

Én körtével már kipróbáltam, de almával sokkal finomabb! De szereintem úgyan olyan finom lehet őszibarackkal vagy meggyel is! Ha megcsinálod, akkor írd meg a tapasztalatodat, kiváncsi vagyok rá!
Üdv.: Adri

rekaszarvas
rekaszarvas Thu, 2011-04-07 11:51

Nagyon ízlett mindenkinek, a receptet szinte azonnal kérték a kóstolás után (még olyan is, aki amúgy az almás sütiket nem szereti)!!! Köszi, hogy megosztottad :)))

SDorci
SDorci Sun, 2011-01-09 13:06

Karácsonyra sütöttem meg: isteni finom volt! Még biztosan megcsinálom egy párszor.
Köszi a receptet!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sun, 2011-01-09 16:56

Én azért szeretem, mert nem kell sokáig pepecselni vele, csak összekavarni és mehet a sütőbe! Örülök, hogy ízlett!
Üdv.: Adri

menta
menta Sat, 2010-10-30 15:51

Isteni finom lett, köszönöm!! Egyébként honnan származik a recept? Üdv!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Sun, 2010-10-31 17:49

Kedves menta!
Nagyon jó, hogy másoknak is ízlik ez a süti! Én a szomszéd nénitől kaptam a receptet, Ő pedig egy nagyon régi Ír filmben látta, hogy ezt készítik, gyorsan leírta a hozzávalókat és megpróbálta megcsinálni, aztán egy barátnője evett belőle és mondta, hogy van egy hasonl receptje, így összevetették és ez lett belőle.
Üdv.: Adrienn

soroskovacs
soroskovacs Sun, 2010-06-20 18:58

Sziasztok!
Ha valaki sütötte már kapcsos tortaformába,írja meg,hogy milyen lett...(26 cm -es tortaformám van).És az lenne még a kérdésem,hogy ha kivajazom a tortaformát,és beteszem a sütivel a meleg sütőbe,nem fog csöpögni belőle a megolvadt vaj?Jártam már így valamelyik sütivel,csak már nem emlékszem...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-01 17:35

Szia!
Most keresek almás recepteket, és így jutottam el ehhez a recepthez is, meg a kommentekhez is. Lehet, hogy már megsütötted a kérdésed óta a sütit, és már gazdagabb vagy a tapasztalattal. Én azt javaslom, hogy kapcsos formát ne vajazz ki! Bizony kifolyik a vaj, és odaég a sütő aljára (én már jártam így!). A sütőt is suvickolhatod, meg a lakás is enyhén szólva "kellemetlen szagú" lesz.

soroskovacs
soroskovacs Thu, 2010-09-02 12:33

Szia!
Nem-nem sütöttem még meg,ugyanis amint látod,rajtad kívül senki nem méltatott válaszra.Viszont most már csak úgy használom a tortaformát,hogy leheletvékonyan kivajazom,rá a sütőpapír,bele a süti,és így nem folyik ki a megolvadt vaj.Mindenesetre köszönöm a válaszod.
Üdv.:K. Anikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-02 21:55

Szia!
Nincs mit, nagyon szívesen! További jó sütögetéseket - üdv. Éva

dzsuli74
dzsuli74 Fri, 2010-05-07 20:10

Gyors és elronthatatlan sütemény! Nagyon finom! Köszönöm a receptet4

feketepillangó
feketepillangó / feketepillangó Wed, 2010-04-21 13:44

Pont volt itthon 6 db almám ...így kipróbáltam!
Hát félelmetesen jóízűt ettem!!!
Nagyon köszönöm a receptet!
És kb 45 perc alatt nekem is megsült sima gázsütőben! :) :)

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2010-02-04 09:18

Szia!

Én egy pici téglalap alakú tepsiben szoktam sütni (kb 22*30 cm)! Szerintem lehet kapcsos formában is, csak úgy lehet vastag lesz a tészta és nem biztos, hogy átsül! Vagy ha abban szeretnéd sütni, akkor az almákat apróbb darabokra vágd, hogy átsüljön és ne legyen kemény! Sok sikert! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-03 20:28

Szia!
Mekkora tortaformában sütöd, és lehet-e kapcsosban?
Köszönöm: lirhen

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Tue, 2010-02-02 22:49

Akkor talán az alma nem megfelelő! Vannak olyan almák amit levet eresztenek. Vagy túl vastag lett a tészta! Remélem legközelebb sikerül!!

nita.b
Anita / nita.b Tue, 2010-02-02 14:57

Valamit nagyon elszúrtam, mert mindenre hasonlított, csak tortára nem. :-(
A széle megsült, de a közepe nyers maradt és ki is esett a széléből (még sosem láttam ilyet). Pedig 70 percig sütöttem.
Amúgy jó recept és tényleg finom! Megkóstoltam még a nyers tésztát, amikor bekavartam, és a szélét megettük.
Szóval majd még próbálkozom vele! :-)

Sakati
Sakati / Sakati Sat, 2010-01-30 17:08

Szia. Ma megsütöttem, nagyon finom lett!! Nekem légkeverés mellett 160 C-on 45 perc alatt sült készre.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2010-01-28 09:45

Szia daloa!

Örülök, hogy ízlik a süti nektek, én is így voltam mikor megkostóltam!
Nekem hagyomásnyos gázsütőm van és abban kell az 1 óra.

daloa
daloa Wed, 2010-01-27 10:49

Ez a legfinomabb almás süti amit valaha is ettem!!!
/ igaz a kislányomnak nem ízlett, mivel nagy szeletekben van benne a sült alma, nekem pont azt tetszett :) / ja és én nem tettem bele rumot és a légkeveréses sütőmben fél óra alatt készült el.

833
alma 6 nagy db
margarin 15 dkg
cukor 12 dkg
tojás 3 db
finomliszt 18 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
rum 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál