Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír almatorta esztike konyhájából

Ír almatorta esztike konyhájából
Ír almatorta esztike konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rachel Allen: A család kedvencei c. könyvből van ez a recept. Az eredeti recept 300 g almát írt, én azt kicsit kevésnek éreztem, úgyhogy abból egy kicsit több ment bele.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tejszínhabbal nagyon finom, vagy ha meleg időben készítjük el, akkor fagyival.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kis kockákra vágjuk.
  2. A tojást összekeverjük a cukorral, vajjal, tejjel, lisztel és a sütőporral. A tejből lehet, hogy kevesebb vagy több kell, az a lényeg, hogy nagyon puha tésztát kapjunk.
  3. A formát kivajazzuk és a tészta egyrészét beletesszük. Erre rátesszük az almákat és megszórjuk 1 ek cukorral és 1 tk fahéjjal.
  4. A tészta másikfelét rátesszük/ kanalazzuk az almákra. Próbáljuk meg elsimítani, hogy az összes almát elfedje a tészta. A tetejére rászórunk 1 ek cukrot.
  5. Előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 111
elküldve: 10
receptkönyvben: 99
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

esztike20

Mióta szakács: 2012.09.15.
7 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás sütemény, almatorta, fahéjas almatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsika86
orsika86 Fri, 2013-09-20 20:52

Szia esztike20! Ma csináltam meg a sütit, és nagyon finom lett! :) Nekem kellett még hozzá tej, de igazából pontosan nem tudtam mennyire kell lágynak lennie a tésztának és féltem is, hogy nem fog rendesen megsülni a tésztája. De így is tökéletes lett! Köszönöm a receptet!

Othello
Othello / Othello Mon, 2012-12-03 12:36

Azt szeretném megkérdezni, hogy egy viszonylag folyékony tésztát kell kapnunk vagy egy nyújthatót?

408
tojás 1 db
cukor 100 g
vaj 100 g
tej 100 ml
finomliszt 225 g
sütőpor 0.5 tk
alma 450 g
fahéj 1 tk
cukor 2 ek
vaj 1 ek