Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír csokoládés-tejszínes pohár

Ír csokoládés-tejszínes pohár
Ír csokoládés-tejszínes pohár
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A keserű csokoládét helyettesíthetjük tejcsokoládéval, mokkával vagy nugáttal.

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét durvára vágjuk. 5 ek tejet elkeverünk a cukorral és a pudinggal.

  2. A maradék tejet felfőzzük, hozzáadjuk a tejjel elkevert pudingot, és állandó keverés mellett 1 percig főzzük.

  3. A csokoládét felolvasztjuk a forró pudingban. Hozzákeverjük a likőrt, fahéjjal ízesítjük. Hűlni hagyjuk, majd elosztjuk 4 pohárba.

  4. A tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A tejszínt egy csillagcsöves nyomózsákba tesszük, és a csokoládékrémre nyomjuk.

  5. A pisztáciával és a csokoládé lapocskákkal díszítve tálaljuk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 312
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sűrű csokoládés Bailey's-es krém, csokis tejszínes alkoholos krém, csokis likőrős pohárkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

503
étcsokoládé 50 g
tej 500 ml
csokoládés pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
baileys 100 ml
fahéj 1 tk
habtejszín 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
pisztácia 2 dkg
csokoládé 2 dkg