Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír krémlikőr ahogy Giovanna készíti

Ír krémlikőr ahogy Giovanna készíti
Ír krémlikőr ahogy Giovanna készíti
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén a harmadik likőr, amit készítettem, a narancsos csokilikőr és a vaníliás tojáslikőr után. Megszólalásig hasonlít a Baileys-re, isteni finom ünnepi likőr!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először karamellt készítünk 5 dkg cukorból, majd ezt óvatosan felöntjük az előzetesen felmelegített fél liter tejszínnel.
  2. Másik lábasban feltesszük melegedni a 2 dl tejet, ebben feloldjuk az instant kávét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sűrített tejet, és lassú tűz felett simára keverjük.
  3. A két edény tartalmát összeöntjük, még egyet forralunk rajta. Ha kihűlt, whiskey-vel keverjük, és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 334
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ünnepi krémlikőr, alkoholos ital, házi Baileys

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

789
főzőtejszín 5 dl
tej 2 dl
instant kávé 2 teáskanál
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 5 dkg
whiskey 4 dl
sűrített tej 35 dkg