Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír marha steak borsmártásban

Ír marha steak borsmártásban
Ír marha steak borsmártásban
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sztori az, hogy Férjecske nyert a Kenón! :-)))

Igen, tényleg! Na nem a főnyereményt, de a 157.000 ft-nak igen csak megörültünk! :-)))

Reméljük, nem ez volt életünk egyszeri, nagy szerencsejáték nyereménye, mert akkor mikor eszünk megint ír steak-et?! :-))

A vasárnapi nyerés után hétfőn kora délután, első ünneplésnek, örömködésnek a kedvenc kis közeli kertes vendéglőbe mentünk ebédelni a délelőtti munkám után (jól jött, mert nem is volt itthon semmi kaja, és időm sem volt az esti munka előtt főzöcskézni - hihi).

Aztán egy-két nap múlva, mikor szabad esténk volt, bevásároltunk! Az angol bevásárlóközpontba mentünk, és szinte szembejöttek ezek a bélszínszeletek. Férjecském büszkén mondta, hogy most aztán megengedhetjük magunknak ezt a két szeletet, hisz milyen nagy volt a nyeremény... ! :-)) Valóban! Így haza is jöttek velünk, és ez lett belőlük! 

Eddig bélszínt mindig a piacon vettük Ferinknél -mi már csak így hívjuk-,  ha valami jó fajtát szerettünk volna. Nem is volt sosem gond vele.

De hogy ez az ír bélszín milyen volt... !!! Tényleg, ahogy mondani szokták, mint a vaj az ember szájában, szinte úgy olvadt szét. Mediumra sütöttem, ahogy szeretjük, de így sem volt egyáltalán még véres sem. A szósz a saját kreációm, azt hiszem, jól sikerült.:-)

Mostantól ez a bélszín lesz az etalon! Ilyenhez nem volt még szerencsénk sehol, itthon és külföldön sem! Németországban argentin Angust ettünk, az is fantasztikus ízű. De ez?! Csoda volt! Méltó befejezése lett az ünnepléseinknek!

Mindenkinek sok szerencsét kívánok a játékokhoz!!!:-))

hozzávalók / 2 adag

  • 2 szelet ír marhabélszín (2 x 300 g, 4-4,5 cm magas)
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 ek olívaolaj

A sütéshez:

A szószhoz:

  • 1/2 dl víz
  • nagyon durvára őrölt fekete bors
  • 1 tk dijoni mustár
  • kb. 150 ml tejszín (30 % zsírtartalmú)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szeleteket mindenhol erősen borsozzuk, jól rányomkodjuk, és 1 ek olívaolajjal bekenjük (ha van olajpermetezőnk, azzal tegyük). Nem sózzuk!
  2. Tálba tesszük, lefedjük, és pár órát a hűtőben pácoljuk.
  3. Sütés előtt legalább 5 perccel kivesszük a hűtőből, levesszük a fóliát, és hagyjuk kissé "átmelegedni".
  4. Egy bordás aljú grillserpenyőt felteszünk a tűzhelyre, nagyon átforrósítjuk, majd 2 ek olívaolajat öntünk bele.
  5. A hússzeleteket a forró olajra tesszük, és oldalanként 5, ill. 4 percig sütjük.
  6. Csak egyszer fordítjuk, nem nyomogatjuk, és még véletlenül sem szúrjuk meg húsvillával sem!
  7. Kivesszük a hússzeleteket egy forró tányérra, és elkészítjük a mártást.
  8. A serpenyőbe öntjük a forrásban lévő 1/2 dl vizet, nagyon durvára őrlünk bele fekete borsot, hozzáadjuk a dijoni mustárt, jól összekeverjük, majd beleöntjük a tejszínt, és éppen csak összeforraljuk.
  9. A steak-et a tálaló tányérra tesszük a körítéssel, megöntözzük a mustáros borsmártással, némi frissen őrölt borsot szórhatunk még rá, és ekkor sózzuk meg!
  10. Azonnal tálaljuk, és fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 73 135
elküldve: 19
receptkönyvben: 243
elkészítve: 16/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ír marha steak mustáros-tejszínes borsmártásban, marha steak, grill steak

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Mon, 2013-05-06 09:47

teatyaég... na, ha nyerek vmit vmin, én is biztos csinálok ilyet, mert ezt így kora reggel is betolnám :-)

csato
csato Fri, 2013-05-03 20:06

Öröm olvasni,hogy örömötek volt!Gratulálok!Mellé még ez a steak............Üdv!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-05-04 09:20

Köszi-köszi! Mi is örültünk :-) A gratulációt átadtam páromnak ;-)

Szióka, Vici

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-05-03 18:38

Hú de irigykedem. Nem a nyereményre (mert az nektek jó helyre jött), hanem erre az isten steakre. Micsoda jó ötlet, vastagabban tipp-mixelek és én is ezt fogom belőle elkészíteni. Gratulálok a nyereményhez és a pompás vacsorához is. Üdvözlettel: Évi néni

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-05-04 09:25

Szia Évi!

Köszönjük a gratulációd, átadtam páromnak!
Akkor drukkolok Neked pedig a tipp-mix-hez!!! ;-)

Szép hétvégét Neked!

Üdv:-) Vici