Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír pogácsa csomó

Ír pogácsa csomó
Ír pogácsa csomó
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az írek szerint pogácsa, mi inkább zsemlének neveznénk, de a lényeg, finom!

Sajttal is megszórhatjuk tetejét vagy bármi mással, ami szem-szánk ingere.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Puha kívül-belül.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy gáztepsit vajjal vékonyan kikenünk.
  2. A burgonyát áttörhetjük. Én a tenyeremben morzsoltam össze, így kicsit darabos maradt, de számomra nem zavaró. Igaz, én szeretem a rusztikus ételeket.
  3. A lisztet, sütőport, burgonyát és vajat összegyúrjuk.
  4. Kanalanként adjuk hozzá a tejet. Ha túl ragacsos, adhatunk hozzá még lisztet.
  5. Nyolc részre osztjuk. Legegyszerűbb, ha felezzük, a felét felezzük, és a negyedet is felezzük. Így nagyjából egyformák lesznek.
  6. Egy arasznyi hosszú hurkákká formázzuk a darabokat, és csomóba kötjük. Tejjel megkenjük a tetejüket, és megszórjuk magokkal. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 666
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

krumplis zsemle, magos zsemle, puha zsemle, puha pogácsa, ír pogácsa, krumplis pogácsa, magos pogácsa

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2014-07-15 21:27

Tehetsz bele több sót is ízles szerint! Igaz, ha főződ a krumplit sós vízben az is ad sós ízt. Próbáltad Desireé burgonyával? Az vörös héjú és krém színű belül, ideális püréhez.

darkoadrienn
darkoadrienn Mon, 2014-07-14 11:52

Nagyon érdekes recept! Állagra olyan, mintha kelttészta lenne, én simán zsemleként ettem. Mondjuk nekem csak 6 lett belőle. Sót nem ír az eredeti recept? Én egy teáskanállal tettem bele, de még így is viszonylag íztelen maradt. Egyébként nagyszerű pékáru pótló, és gyors, mert a kelesztés ideje kimarad. :)

416
finomliszt 1.5 bögre
burgonya 2 közepes db
sütőpor 1 csomag
vaj 3 dkg
tej 1 dl
tökmag 10 dkg