Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír póréhagymaleves

Ír póréhagymaleves
Ír póréhagymaleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szent Patrik nap alkalmából elhatároztam, hogy egy egész ír menüt megfőzök. Így is tettem. Nem igen szoktam póréhagymát használni, ezért igazi meglepetés volt, hogy ez az egyszerű leves milyen kellemes, ízletes lett.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk és a vajon megpároljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, korianderrel, felöntjük a zöldség alaplével és a tejszínnel, és 10 percig gyöngyözve főzzük.
  3. Ekkor kicsit összetörjük botmixerrel, de nem teljesen, hogy maradjanak benne darabok is.
  4. Beletesszük a zabpelyhet, amivel további negyed órát főzzük a levest. Ezzel el is készült.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 381
elküldve: 6
receptkönyvben: 418
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszín hagymakrémleves, póréhagymás krémleves, ír krémleves

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Mon, 2016-02-22 09:55

A nyitóképen 2 bacon szelet is látható a levesben, mely a receptleírásban nem szerepel. Ezzel azonban jelentősen megváltozik a leírt recept íze. (Gyanítom, finomabb lesz, de zsírosabb is.)

Anetticmic
Anetticmic Sun, 2014-04-13 14:01

Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :)
Bár én semmi pluszt nem tettem hozzá, de nem is hiányoltam.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2014-04-13 14:06

A múltkor még egy kis fehérbort is tettem hozzá, nagyon jó lett. Örülök, hogy neked is tetszett és köszönöm, hogy tudattad velem.
Üdv: Évi néni

Csibella
Csibella Wed, 2014-04-02 10:29

Én most főztem meg. Szerintem szupi!
Annyit bolondítottam a dolgon, hogy én még több tejfölt is tettem bele a végén. Amúgy mindent recept szerint csináltam.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-04-02 12:25

Köszönöm szépen. Most készítettem el fehérborral (ehhez a mennyiséghez 2 dl), de igen finom lett tőle.

salfa
salfa Thu, 2013-05-09 21:53

Nagyon finom volt! Szuper ötlet a zabpehely, nagyon feldobja a levest. Tettem bele sárgarépát, spárgát és borsót is, de a fűszerezést és minden mást megtartottam. Köszönöm!

szépróza
szépróza / szépróza Fri, 2013-03-22 15:36

Pedig a póré nagyon finom, én nagy rajongója vagyok, mint minden hagymának. Ebben a receptben számomra leginkább a zabpehely tűnik érdekesnek, úh mindenképp el fogom készíteni, köszi :-)

140
póréhagyma 80 dkg
vaj 5 dkg
zöldség alaplé 9 dl
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
koriandermag 1 kk
zabpehely 4 ek