Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír sörben főtt marha

Ír sörben főtt marha
Ír sörben főtt marha
320 perc / előkészület: 20 perc sütés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fenséges. Csak ezt a jelzőt tudom alkalmazni a bemutatására. Amikor ír recepteket kerestem, mind olyan egyszerűnek, póriasnak tűnt (a szó jó értelmében), mégis nagyszerű ízeket ismerhettem meg.

hozzávalók / 5 adag

  • 1,5 kg borjúpofa
  • 3 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • bors
  • 1 nagyobb vöröshagyma karikára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • 4 közepes sárgarépa
  • 4 szál szárzeller
  • 1 tk barna cukor
  • 1 narancs leve
  • 1 tk maláta szirup
  • 2 ek Worcestershire-szósz
  • 6 dl barna sör
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 4 babérlevél
  • 10 borókabogyó
  • 10 szegfűbors
  • 1 zöld diónyi gyömbér reszelve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjúpofákat megtisztítjuk az inaktól.
  2. A lisztbe sót és frissen őrölt borsot keverünk, és ebbe forgatjuk bele a húsdarabokat.
  3. Az olajat felforrósítjuk a vajjal, és ebben a húsok mindkét oldalát 3-3 percig megpirítjuk erős tűzön, majd egy nagy cserépfazékba (vagy más nagy edénybe) tesszük.
  4. A fennmaradó vajon megdinszteljük a hagymakarikákat és a fokhagymát. Rászórunk egy kanálka barna cukrot, hogy karamellizálódjon.
  5. Ezt felengedjük a narancslével és a sörrel, amibe még egy plusz adag malátaszirupot is keverhetünk. Ráöntjük a húsra, amit körberakunk a zöldséggel és a fűszerekkel. 
  6. Lefedve 120 fokos sütőbe tesszük, és a húst 5 órán keresztül így főzzük.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 836
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: római tál receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

konfitált borjúpofa, ír borjúsült, zöldségekkel barna sörben sült borjú

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-05-05 13:19

Gratulálok hozzá! Én itthon nyertem meg, mert a vendégeim és családom is nagyon el voltak ragadtatva tőle (és lássuk be, jómagam is).:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-03-25 20:21

Köszi. Ez a borjú pofa most nagy divat nálunk, de finom is. Ha kapsz, próbáld ki avval. Nagyon finom. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-03-23 02:20

Pont egy jelzőt kerestem rá, Vass :) jol irod, fensegesen nez ki; látszik, hogy omlos a hus....mindig terveztem egy sörös ételt, de eddig nem csinaltam...ezt ki kell probalnom, mert jok az összetevők! Mentettem, köszi, kellemes hétvégét, T:)