Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír szódás kenyér Mandula konyhájából

Ír szódás kenyér Mandula konyhájából
Ír szódás kenyér Mandula konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az otthoni kenyér-konfliktus feloldására. :) Ha én sütöm, sosem szárad ránk. Ez pedig egy gyors és egyszerű verzió.

hozzávalók / 3 adag

  • 30 dkg fehér liszt
  • 1 csapott tk só
  • fél tk cukor
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 2,7 dl kefír
  • 1 nagy marék lenmag

ajánlat

Kísérletezzünk bátran teljes kiőrlésű lisztekkel, úgy is finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, szódabikarbónát, lenmagot, összekeverjük őket.
  2. A közebébe készítünk egy mélyedést, oda öntjük a kefírt. Az ujjainkkal karomszerűen kidolgozzuk a tésztát. Nem szabad nagyon gyömöszölni, dagasztani! A jó tészta puha, de nem ragacsos.
  3. Ha kész, cipót formázunk belőle, meghintjük a tetejét liszttel, kereszt alakban bemetsszük a tetejét egy éles késsel, tepsire tesszük, és mehet a sütőbe 35-40 percre, míg szép pirosra sül a teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 568
elküldve: 4
receptkönyvben: 66
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

kefíres szódás kenyér, szódás kenyér kefírrel és lenmaggal, lenmagos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!