Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír szódás vekni

Ír szódás vekni
Ír szódás vekni
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs otthon kenyér, és nagyon vágyunk rá, akkor ez a leggyorsabb megoldás. Sima lisztből is készíthetjük, de akkor kicsit ragacsosabb lesz, ha pedig több teljes kiőrlésű kerül bele, akkor több kefirt használjunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az edényt, amiben a kenyeret sütjük, tegyük be a sütőbe, és melegítsük elő 220 fokra.
  2. A két lisztet szitáljuk össze, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sót és a cukrot. Keverjük össze, és öntsük hozzá a kefirt.
  3. Dolgozzuk össze, majd vegyük ki a sütőedényt a sütőből, lisztezzük meg, majd helyezzük bele a bucit. 30-35 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha az alja szépen kong, és aranybarnára sült.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 742
elküldve: 4
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

szódás kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

509
finomliszt 38 dkg
teljes kiőrlésű liszt 12 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
szódabikarbóna 1 ek
kefir 3.5 dl