Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ír zabos-almás crumble meggyel

Ír zabos-almás crumble meggyel
Ír zabos-almás crumble meggyel
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Donal Skehan-nál láttam és kis módosításokkal készítettem el. Sima liszt helyett zablisztet használtam, mert egyrészt egészségesebb, másrészt (szerintem) egy zabos desszerthez jobban is passzol. Az eredeti recept csak almát ír, meggyet nem, de szerintem kifejezetten illik a süteményhez a meggy savanykás íze. És a SOK fahéj!

hozzávalók / 8 adag

A morzsához

A gyümölcsös réteghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg margarinkockákat, a zablisztet, a zabpelyhet, a nádcukrot és a fahéjat előkészítjük egy tálba, majd félrerakjuk, hagyva egy kis időt a margarinnak, hogy puhuljon.
  2. Egy magasabb falú sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral. A gyümölcsöket összekeverjük az egy evőkanál liszttel, a cukorral és a citromlével, majd az egészet a tepsibe kanalazzuk és elegyengetjük.
  3. Az összekészített morzsa-alapanyagokat ujjbeggyel összedolgozzuk mindaddig, míg darabosabb morzsát nem kapunk. Végül a morzsát a gyümölcsökre kanalazzuk, és egyenletesen szétterítjük rajtuk.
  4. 190°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük. Akkor jó, ha a morzsa szépen megbarnul, a gyümölcs pedig bugyborékol.
  5. Melegen, egy kanál joghurttal megkoronázva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 346
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
48 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

apple crumble, almás meggyes morzsás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rosanics Petra
roskapetra / Rosanics Petra Tue, 2015-12-08 23:49

Kedves Liguana!
Nagyon örülök, hogy ízlett a crumble! Sajnos nem jártam még Írországban, így nem tudom mennyire ismert ott ez a recept. Az eredeti verzióban csak alma van, lehet attól írebb :)

Liguana
Liguana Tue, 2015-12-08 18:11

Kedves Egyetemista fakanallal! Ez a suti mennyei lett, biztosan sokat fogom meg sutni. Bar Irorszagban nem ettem ilyet, de itt Nemetorszagban minden peksegben kaphato. De tobbe mar nem kell vennunk, mert barmikor elkeszithetem! Koszonom neked!

481
zabpehelyliszt 150 g
zabpehely 150 g
nádcukor 175 g
margarin 200 g
fahéj 1 teáskanál
alma 400 g
meggy 200 g
nádcukor 60 g
zabpehelyliszt 1 evőkanál
citromlé 1 citromból nyert