Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Irish Beef Cobbler

Irish Beef Cobbler
Irish Beef Cobbler
170 perc / előkészület: 30 perc sütés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ír tévében (RTE ONE) láttam, aztán valamelyik receptújságban rátaláltam és elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A tésztához

ajánlat

A hústól függ, hogy mennyi idő alatt készül el. Ha gyorsan akarjuk elkészíteni, akkor marha (2 óra sütés) helyett a csibehúst (fél óra) ajánlom. Ugyanolyan finom, mint a marhából, csak jóval hamarabb elkészül. Marhán és csibén kívül sertést (1 óra) is lehet használni.
Cukorborsó helyett pedig tehetünk bele vajbabot. Ha nincs bébirépa, a hagyományos is megfelelő, nagyobb darabokra vágva, paszternák helyett pedig petrezselyemgyökér is jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a húst megforgatjuk a liszt és a szárított vegyes fűszerkeverék keverékében. Serpenyőben megpirítjuk. Abba a tálba (jénaiba, tepsibe stb.) öntjük, amiben sütni fogjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, négybe vágott és nagyobb darabokra szelt paszternákot és a húslevest.
  3. Összekeverjük a hússal, letakarjuk, és a hústól függően addig sütjük, amíg meg nem puhul. Hozzákeverjük a cukorborsót.
  4. Atésztához a lisztet és a sót egy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a vajjal, amíg nem néz ki úgy, mint a zsemlemorzsa.
  5. Hozzákeverjük a felvert tojást és annyi tejet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, melyet formázni lehet.
  6. Lisztezett deszkára tesszük, és kb. 2,5 cm vastagra nyújtjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  7. A kobblereket a ragu tetejére helyezzük. A sütő hőmérsékletét növeljük, és még 15-20  percet sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 024
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ír marhapörkölt sütőben, sütőben főtt marhapörkölt tésztafedéllel, tésztával burkolt marhapörkölt sütőben főzve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

greenpearl
greenpearl / greenpearl Sun, 2013-02-17 20:45

Finom lett nagyon, habár kicsit magas volt az edényfelhasználási mutatója :-) megérte! Köszönöm a receptet!

piakistvanne
piakistvanne Sat, 2010-09-11 10:56

Tényleg mutazos és finom is lehet.Milyen száritott fűszerkeveréket használsz hozzá?

ejiku
Maria. / ejiku Sat, 2010-09-11 17:11

Szia piakistvanne!
Koszi,A fuszerkeveréket itt vettem Írországba a neve "Szárított vegyes fűszerkeverék(majorán,oregánó,petrezselyem zold,bazsalikom,zsálya)".De ízlés szerint választhatsz.Ami neked jobban megfelel azt teszel bele.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-10 23:43

Hogy ezt a csodát miért nem dicséri a nép, biztos késő éjjel jelent meg.

645
marhahús 57.5 dkg
finomliszt 2.5 dkg
fűszersó 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
bébirépa 10 dkg
pasztinák 2 db
marha alaplé 6 dl
cukorborsó 10 dkg
finomliszt 22.5 dkg
1 csipet
vaj 5 dkg
tojás 1 db
tej 3 ek