Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Írós bagett

Írós bagett
Írós bagett
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még egy finom bagett recept.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 5 ek langyos íróval elkeverjük. A tálba szitált liszt közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a feloldott élesztőt. Letakarjuk, meleg helyen 15 percig kelesztjük.
  2. A szobahőmérsékletű írót a sóval a kovászhoz adjuk, és robotgéppel hólyagosra keverjük. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkalapon mindkét darabot kb. 30 cm hosszú rúddá formáljuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük.
  4. A rudakon egymástól kb. 5 cm-es távolságra éles késsel ½ cm mély bevágásokat ejtünk. Letakarva 30 percig kelesztjük.
  5. A bagetteket sós vízzel megkenjük, előmelegített sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük. Közben időnként sós vízzel megkenjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 669
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

friss bagett, házi bagett, francia kenyér

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Little Rea
Little Rea Mon, 2013-04-01 15:54

Kedves Glaser!

Nagyon jó ez a recept, többször elkészítettem már, bár én fél adaggal készítem és kis veknit formázok belőle. Mindig finom, ropogós héjú, belül pedig pihe-puha kenyeret kapok, még langyosan el szokott fogyni az összes:) Sok köszönet ezért a csodás receptért!!:) Kellemes Húsvétot:) Andi

Bridgi
Bridgi Sat, 2012-08-25 15:19

A bagett pedig nagyon finom lett ^^ állandó lett nálam ez a recept :)

Bridgi
Bridgi Sat, 2012-08-25 15:18

Spar, Tesco, Auchan, CBA, szinte mindenhol lehet kapni, csak jól sasolni kell, mert keveset tesznek ki a polcra

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2012-05-10 19:14

Szia!
Régóta keresem a boltokban az írót, nem kapok sehol. Tudsz segíteni, hogy Te hol szerezted be?
Köszönöm: Scarlett

500
friss élesztő 20 g
író 400 ml
finomliszt 500 g
2 tk