Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Írós bagett Olgitól

Írós bagett Olgitól
Írós bagett Olgitól
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Írós fánkocskákat készítettem, s maradt még író. Gondoltam, kipróbálom a bagettet úgy elkészítve, hogy tej helyett írót teszek bele. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük, mikor elkészült lisztezett deszkán átgyúrjuk.

  2. A tésztát 3 részre osztjuk, a kis cipókat is átgyúrjuk, 10 percig letakarva pihentetjük.

  3. A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabb oldaluknál felcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt hagyományos nagy méretű tepsibe tesszük. 50 fokos sütőben kelesztjük 10 percig. Ekkor kivesszük, letakarva hagyjuk még 10 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.

  4. A bagetteket több helyen bevagdaljuk, lespricceljük vízzel, szezámmaggal szórhatjuk, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 970
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
babakonyha: baba 8-12 hónap
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bagett íróval, bagett, szezámmagos írós bagett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2013-02-13 18:54

Nagyon szépek! Én sokszor használok írót mindenféle kelt tésztába, nagyon jó lesz az állaguk, és az ízük is ;-)

üdv: Zilka

582
kenyérliszt BL80 35 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
író 1.5 dl
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 2 ek
3 tk
szezámmag 2 teáskanál