Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Írós krumplis kenyér Évi nénitől

Írós krumplis kenyér Évi nénitől
Írós krumplis kenyér Évi nénitől
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megsütöttem ezt a kenyeret csak kenyérlisztből is, és még ötödik nap is friss, puha, fogyasztható volt, hála a krumplinak és az írónak. Így most megsütöttem a kicsit egészségesebb változatát is.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kihűlt főtt krumplit a levében összetörjük. Minden szobahőmérsékletű hozzávalót dagasztógép táljába mérünk, és addig dagasztjuk, míg fényes, sima, rugalmas tésztát kapunk.
  2. A tésztát kelesztőtálba tesszük, 35-40 percig kelesztjük, majd ott a tálban, minden oldalát kézzel felhúzzuk, és a tésztára húzzuk, így áthajtogatva a tésztát. Újabb fél órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát munkalapra borítjuk, oldalról behajtjuk kb. 2-3 haránt ujjnyira, majd alulról kezdve feltekerjük a tésztát.
  4. Kivajazott kenyérformába fektetjük, letakarva 20-30 percig kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen. Negyed óra múlva lejjebb vesszük a hőt 180 fokra, közben a kenyeret lespricceljük vízzel. Addig sütjük, míg a kívánt színt el nem éri.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15x8 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 657
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

krumplis kenyér, krumplis kenyér íróval, írós burgonyás kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

255
burgonya 10 dkg
víz 2.5 dl
író 1 dl
öregtészta 25 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 30 dkg
instant élesztő 7 g
cukor 1 csipet
vaj 1 ek