Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isi szelet dédikétől

Isi szelet dédikétől
Isi szelet dédikétől
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (159)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti gyermekkorom szép emléke, együtt kavartuk a nagyival. Ő mindig örömmel sütött nekünk, bármikor, amikor csak édességre vágytunk. Ez egy olyan süti, amit akkor is elkészíthettünk, ha nem volt otthon tojás. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nálunk a családban még élt három nagyszülő és három dédszülő. A gyermekeim megismerhették őket és ez mindennél fontosabb. Kérdeztem a nagymamámat:- Emlékszel nagyi milyen sokszor sütöttük együtt az Isi szeletet? Sajnos már nem emlékezett, így a részleteket sem tudtam megkérdezni tőle, de előkerestem a régi receptes könyvét, amibe kézzel írta a recepteket. Sárga lapjain kacskaringós betűkkel vannak felsorakoztatva a süti receptek.Most már mi is csak emlékezünk erre a drága nagymamára akinek sosem esett nehezére a kívánságainkat teljesíteni.Csupa szeretet volt...

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ha egy kis édességre vágyunk...

Ha nem szeretnénk sütőport használni, akkor a következő módszerrel elhagyhajuk belőle:
Előmelegítjük a sütőt odakészítjük a kivajazott-lisztezett tepsit.
A szódabikarbóna kivételével minden hozzávalót összekeverünk.
Utolsó lépésként adjuk hozzá a szódabikarbónát és azonnal a sütőbe tesszük. (Ezt a módszert Azeszter ajánlotta Juci kipróbálta,az iciri piciri meg mindmegette):))))
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felsorolt hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy sima tészta legyen.
  2. Vajazott-lisztezett tepsiben kisütjük.
  3. Megtölthetjük pudingos krémmel, lekvárral, tetejét leönthetjük rumos mázzal. Én most csak porcukorral szórtam meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x27 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 74 239
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 853
elkészítve: 74/116
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

egyszerű kakaós süti, tej-és tojásmentes kakaós süti

Hozzászólások (159)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Benoli
Benoli Sun, 2016-07-31 13:59

Nagyon köszönöm a receptet! a gyerekek még a keverőtálból is kinyalták a nyers tésztát!!! Köszönet érte.

Mocsola
Mocsola / Mocsola Sun, 2013-06-23 14:21

Kedves Bogi!
3 kisfiú anyukája vagyok, így a férjemmel együtt 4 pasi várja mindig a sütiket! Ma találtam a receptedre és mivel odaírtad, hogy Dédikétől, így biztos voltam benne, hogy nem lesz rossz választás! :)
Nagyon finom, hamar elfogyott, így már a "turbózáson" gondolkodom :)
Köszönjük Dédikédnek és Neked is!
Szilvi

ui: irigyellek a kézzel írott régi receptekért :)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2013-06-24 10:37

Kedves Szilvi!
Örülök hogy tetszett ez a recept. Nekem is nagy családom van,3 fiú és egy lány.A lányom már el tudja készíteni ezt a sütit és mást is. Én legutóbb dr.Oetker étcsoki pudinggal öntöttem le és mentalevéllel díszítettem.Felnőtteknek csilis öntettel.( Öntet:Tabasco-s csokifugde receptemnél.Az öntethez tegyél egy kis csilit ha szeretitek.)
Szép napot!
Bogi

beagita
beagita Sat, 2013-03-16 06:59

Szia!
Megsütöttem kb. 8 dkg kakaóval (annyi volt még a dobozban) egy nagyjából 35x35 cm-es gáztepsiben. A szódabikarbónát csak a sütőbe kerülés előtt, a végén kevertem a masszába, ahogy itt olvastam. Nagyon finom, csokis ízű, és tökéletes magasságú lett. Lapjában ketté vágva "mariam" vaníliapudingos almakrémjével töltöttem meg (fahéjat is tettem bele), így a kamrában álló hibás almákat végre fel tudtam használni.
Kiváló a recept, és a krémekkel, töltelékekkel igazán változatossá tehető a sütemény. Köszönet érte!
Bea

fincs
fincs Sat, 2013-02-16 14:26

Megsütöttük,mind megettük! :) Köszönöm a receptet, egyszerű,hamar kész és finom :)

Filamér
Filamér Sat, 2012-11-17 17:29

Amatőr a kérdésem, tudom: körülbelül mennyi ideig kell sütni? Nyilván, ameddig már nem folyós, és tűpróbal is ellenőrzöm, de kb mikor kezdjek figyelni, 10 vagy 40 perc múlva?
Köszönöm a segítséget!

polip25
polip25 / polip25 Tue, 2012-10-23 19:06

Szia Bogi :) ma megcsináltam a sütit,a tetejére felvert tojásfehérjehabbal dúsított vanília pudingot kentem.Nagyon egyszerű és finom süti :) köszönöm a receptet,minden jót neked.

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-10-26 06:20

Kedves polip25!
Örülök hogy neked is ízlett.Én tegnap étcsoki pudinggal öntöttem le.
Kellemes hétvégét.
Bogi

plutyka
plutyka Sun, 2012-08-12 15:17

Megsütöttem, de vannak kétségeim: milyen állagú az a "sima tészta", amivé ki kell keverni, mennyire legyen folyós-szilárd?
Megkóstoltam, jónak tűnik, de nem szeretem a sütiket, fogalmam sincs, milyennek kéne lenni, a család meg csak este jön haza és különben is csak annyit mondanak majd, hogy finom vagy nem, ettől még nem tudom meg, milyen a sütés előtti ideállis állaga??

evacili
evacili Fri, 2012-08-10 14:17

Szia! Lehetne még a Nagyi sárgalapos receptfüzetéből több receptet is megkapni? Üdv: Cili

joss71
joss71 / joss71 Thu, 2012-08-09 23:00

Nekem csak 1 kérdésem lenne.Az ecet miért kell bele?Még nem sütöttem meg,de szeretném,bár nekem kissé fura bele az ecet.

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-08-10 13:01

Nagyon jó lesz az íze és az állaga!
Csak süsd meg bátran!
Nem fogsz csalódni.
Üdv:Bogi:o)

yoffi01
Yoffi / yoffi01 Thu, 2012-08-09 16:18

Szuper ez a süti! Már többször megcsináltam és nagy a siker!!! Köszönjük szépen!!! :)

Gabesz27
Gabo chef :-) / Gabesz27 Sat, 2012-06-02 18:33

Kedves Bia,
Köszönjük szépen a receptet :-)
Én főzött kókuszkrémmel egyfajta kis tortát csináltam belőle.
Nagyon jó lett.

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-06-02 19:09

Kedves Gabesz!
Nagyon szivesen!
Írd le nekem mit tettél a kókuszkrémbe, kipróbálnám én is.
Üdv:Bogi

Gabesz27
Gabo chef :-) / Gabesz27 Sat, 2012-06-02 19:27

Ez egy viszonylag kis adag, de természetesen ez adag függő:
3dl tej
100g kókuszreszelék
Kókusz aroma (ízlés szerint)
1 tojás
1 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás pudingpor
kevés cukor vagy édesítőszer szintén ízlés szerint (sajnos cukorbetegség miatt nekem Xillit-el kellett készítenem az egészet és így is csak ésszel enni, de így is finom)

Elkészítés:
A tojást a cukorral (vagy édesítővel) habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kevés tejben elkevert pudingport.
A tejet föltesszük főzni, és mielőtt felforrna beletesszük a kókuszt.
Kb. 5 perc főzés után, levesszük a tűzről, és gyorsan keverve belecsurgatjuk a tojásos keveréket.
A tűzre ezután már ne tegyük vissza, mert rántotta lesz belőle :-)
Kihűtjük, és kész.
Süthető is.
Saját recept :-)
Ugyan ezt meglehet csinálni jó minőségű csokival (csokis pudinggal), vagy dió/diópótlóval (karamell pudinggal).
Nagyon finom krémek készíthetőek így.

atina
atina Fri, 2012-06-01 21:10

Elkészítettem, nem figyeltem a tepsi méretére és kisebb tepsibe sütöttem, hát olyan magas lett, hogy három felé el tudtam vágni. Gondoltam egyet és megtöltöttem egy kis mogyorókrémmel (este 8-kor erre volt energiám), valami mennyei lett. Legközelebb nagyobb tepsiben sütöm és egy kis meggyel is megszórom, szerintem nem rontja el. A szódabikarbónás praktikát már én is hallottam, így készítem én is. Köszönjük a nagyinak ezt a szuper kis receptet! További jó sütögetést!

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-06-02 19:08

Kedves atina!
Nagyon kreativ vagy, ez a recept pedig egy jó alap.
Szép napot!
Köszi hogy megírtad.:)
Bogi

Kiss Katalin
Kiss Katalin Sat, 2012-04-21 20:36

Elkészítettem ma és isteni finom volt, a család teljesen oda volt. köszi ezt a finomságot.

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2012-04-22 20:19

Kedves Katalin!
Nagyon örülök hogy ízlett.
Egyszerű süti de annál finomabb!
Szép estét.
Bogi

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2012-03-04 12:01

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.03.03. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

erili
erili Sat, 2012-03-03 14:08

Ez egy nagyon finom süti:-) Én a nagymamámtól tanultam, olyan 9-10 éves koromban. A kislány unokám szeptemberben lesz 10 éves, már Ő is el tudja készíteni. Néha megkenem (megkenjük) lekvárral (málna vagy sárgabarack, esetleg ribizli), néha leöntöm csokimázzal és meghintem kókuszreszelékkel, de sokszor csak ,,simán" marad. Ez mindenképpen nagyon finom és nagyon egyszerű. A sütőpapír jóvoltából nem kell kenegetni a tepsit:-)))
Jó volt olvasni, hogy mások emlékében is élnek a nagyis, dédis receptek! Köszönöm!:-))))

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-03-03 14:51

Kedves erili!
Köszönöm a kedves szavaidat.
Szép hétvégét kívánok neked!
Üdv:Bogi

Valus
Valus Sat, 2012-03-03 12:43

Tetszik ez az egyszerű recept,de mielőtt hozzá kezdenék (nem olvastam el az összes kommentet lehet,hogy már kérdezték) tudni szeretném a kanalas adagolásnál pupozott vagy csapott a mérce és nem sok e a 10 ek kakaó? Nem mérte le esetleg valaki, kb nem 10 dkg?

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-03-03 14:49

Kedves Valus!
Én a púpozott ek -at kicsit megrázom és az a mérce.
Így inkább púpozott de csak egy kicsit.:)
Ha érted mire gondolok.
A kakaót már le mértem.
Megfelel 10 dkg-nak.Általában egy 200g-os elég két adaghoz.
üdv:Bogi

kisvirág
kisvirág Sat, 2012-03-03 09:48

Kedves Bogi! Bizony milyen jó visszaemlékezni amikor a nagyi olyan finomakat sütött amikor még gyerekek voltunk. Milyen áhitattal néztük a készülő süteményt ahogy megsült és nagyi felvágta és mi sokan voltunk gyerekek és boldogan faltuk amikor azt nagyi szétosztotta. Olyan ünnepnap volt amikor a friss süti illata átjárta a konyhát. Szerencsés vagy hogy megtaláltad a receptjét és külön köszönet azért hogy részünkre is elküldted. Megcsinálom és jelentkezni fogok milyen sikerrel jártam. További szép napot és mégegyszer köszi a receptet. kisvirág

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-03-03 14:44

Kisvirág..örülök hogy tetszik. Várom az eredményt.
Üdvözlettel:Bogi

csoti.henriette
Csóti Heni / csoti.henriette Sat, 2012-03-03 09:30

Nagyon szeretem az ilyen egyszerű sütiket, magam is készítek gyakran a gyerekeknek hasonlót. Ami nem igazán ide vág, de az első sorban soha nem lehet a kancsó formától látti a számokat, hogy mennyi az annyi, itt most 50 vagy 30 dkg lisztről van szó? Köszi. Tippem 50 dkg.

sedo78
sedo78 Sat, 2012-02-25 15:09

A világ legegyszerűbb sütije és isteni!!! Minden nélkül! Nem bírom abbahagyni, pedig lassan már kipukkadok: De mindig találok valamelyik oldalán leegyenesíteni-valót! :-)))
Kérdés/kérés: Esetleg a vajas-lisztes megoldás helyett sütőpapírral is lehet? Lemérné nekem valaki, hogy az 1 kk szódabikarbóna, só hány gramm??? Ezekkel a kanalas dolgokkal mindig gondban vagyok! :-) Szuper süti, köszönöm!!!

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2012-02-26 09:47

Kedves sedo78!
Hát persze hogy jó a sütőpapírral.
Nem tudom lemérni neked az 1 kk sót és szódabikarbónát de ha a kiskanál méretével van a gondod akkor a kiskanál az a mokkás után következik méretben,de nem fagyis kanál hanem mondjuk teáskanál.Remélem azért tudtam segíteni.
Üdv:Bogi:o)

sedo78
sedo78 Sun, 2012-02-26 13:08

Szia Bogi!

Még mindig nem tiszta! :-) Esetleg vonalzóval megmérnéd nekem a leghosszabb és a legszélesebb méretét a kanálnak? :-) Ne haragudj a sületlenségem miatt, de annyi féle kanalunk van! Arra gondoltam, ebből a sütiből simán lehetne szülinapi tortát is csinálni, nem? Köszönöm!!! Eszter

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2012-02-26 13:38

Kedves Eszter!
Az én teás kanalam:3.5x4 cm-es.
Fő a pontosság!
Szép hétvégét!
Bogi

sedo78
sedo78 Wed, 2012-02-29 21:40

KÖSZÖNÖM! :-)))) Bizonyára zizzentnek tűnök, de így legalább be tudom azonosítani! :-)))) Neked is szép hetet és szép hétvégét - sok sütivel!! ;-)

dzsorsi
Dzsorsi / dzsorsi Sun, 2012-02-05 19:15

Köszi a receptet, megsütöttem - finom lett! Pici maradék szeletelt mandulával dúsítottam, nem akartam kidobni... Illett bele :)

Szani54
Szani54 Sat, 2012-02-04 17:22

Én is ismerem, nagymama mindig lekvárral töltötte meg.
A nagymamám kézzel írt receptkönyvét nagypapám írógéppel sokszorosította az unokáknak. Sajnos gyermekeim születését már egyik nagyszülő sem érte meg, de amikor sütit sütök, eszembe jutnak a megsárgult lapokat olvasva.
Az ecet és a szódabikarbóna együtt lazítja a tésztát. Ezért kell bele az ecet.

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-02-04 18:48

Szia Szani 54!
Örülök hogy végre valaki ismeri. Nem tudod miért Isi szelet a neve?
Vagy nálatok másképp hívják?
Üdv:Bogi:o)

Szani54
Szani54 Sun, 2012-02-05 14:49

Nem tudom, miért Isi szelet. Nagymamám kakaós szeletnek hívta.

diacia
diacia Sat, 2012-02-04 16:02

Ecet azért kell bele,mert nincs benne tojás.1-1 tojásos recepteknél ha véletlenül nincs tojásod,tehetsz bele ecetet.

421
finomliszt 50 dkg
cukor 35 dkg
1 kk
szódabikarbóna 1 kk
cukrozatlan kakaópor 10 ek
napraforgó olaj 12 ek
ecet 3 ek
víz 5 dl
vaníliás cukor 2 csomag