Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler

Isler
Isler
72 perc / előkészület: 60 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc aprósüteményem volt, de valahogy feledésbe merült. Ebből az adagból 35 db isler lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, vajat, cukrot, tojást és a tejben föloldott szalakálit munkalapon sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percig hidegre tesszük.

  2. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kb. 5 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki.

  3. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

  4. Előmelegített sütőben 12 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

  5. A krémhez a vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzákeverjük a kakaót. 2-2 db korongot összeragasztunk a krémmel.

  6. A csokoládémázhoz a csokoládét a kókuszzsírral felolvasztjuk, és az islerek felső felét belemártogatjuk.

 

 


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 40 727
elküldve: 3
receptkönyvben: 306
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-kakaókrémes linzer, ischler, csokis aprósütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-09-09 11:13

Kedves Glaser!
2011.09.08. legnézettebb receptje a Tiéd :)
Gratulálunk!
Üdvözlettel:
NoSalty.hu csapata

1156
margarin 125 g
cukor 100 g
tojás 1 db
szalalkáli 0.5 teáskanál
tej 1 ek
finomliszt 250 g
vaj 150 g
porcukor 150 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tortabevonó 100 g
kókuszzsír 15 g