Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler 2.

Isler 2.
Isler 2.
90 perc / előkészület: 75 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy cukrásztól kaptam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltéshez

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Elég sokáig kell gyúrni, de nem kell megijedni, mert egy nagyon jó vajas tésztát kapunk a  végén.
  2. Ha a tészta összeállt, fél cm vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a tésztaformákat, és közepes hőmérsékleten megsütjük (kb. 175 fokon). Mindig a sütik alját figyeljük. Ha szépen megbarnult az alja, akkor kivehetjük a sütőből.
  4. Ha kihűlt, egy-egy darabot összeragasztunk lekvárral, és egy pár óráig pihenni hagyjuk.
  5. A tortabevonót gőz fölött az olajjal felolvasztjuk, és az islereket belemártogatjuk. Ahhoz, hogy tökéletes legyen,  2-3 napot várnunk kell, míg megpuhul.
       

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 795
elküldve: 2
receptkönyvben: 468
elkészítve: 15/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvie

Mióta szakács: 2009.06.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

omlós lekváros kekszszendvics étcsoki bevonattal, étcsokis-lekváros kekszszendvics, csokis-lekváros omlós aprósütemény, csokis-lekváros linzer

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bellerreni
bellerreni Wed, 2011-12-21 16:18

Karácsonyra ismét ez az isler lett elkészítve. Nekem nagyon bejött. Köszönöm mégegyszer a receptet. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok. Üdv: Reni

bellerreni
bellerreni Wed, 2011-10-26 17:41

Szia! Ma megcsináltam és nagyon finom lett. Igaz még nincs megpuhulva, de szerintem nem lesz ideje :) Köszönöm a receptet. Üdv: Reni

Luci
Luci Sun, 2010-12-19 15:46

Szia,
Még sosem csináltam Islert. Mennyi ideig lehet tárolni? Karácsonyra szeretném, de amit csak lehet, igyekszem korábban elkészíteni. Köszönöm előre is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-22 18:18

szia!
én már egyszer megcsináltam ezt a receptet és még 4-5 nap múlva is nagyon finom volt, sőt... de szerintem akár egy hétig is eláll, ha csak nem fogy el közbe :) én is most csinálom egyébként karácsonyra :) sok sikert hozzá!

1908
finomliszt 60 dkg
margarin 40 dkg
porcukor 20 dkg
lekvár/ dzsem 25 dkg
tortabevonó 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 teáskanál