Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler ahogy sarkat készíti

Isler ahogy sarkat készíti
Isler ahogy sarkat készíti
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit évek óta megsütöm a lányom (19 éves) születésnapjára, és minden fontosabb ünnepre. 

Ebben az évben felkértek lakodalmi sütésre is, ez volt az egyik, amit elkészítettem. Nagy sikert aratott.

A barátnőm és a gyerekek szerint ez a legfinomabb isler. Nagyon-nagyon finom!!

Sok sikert a receptemhez, remélem ízleni fog!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládé bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, míg teljesen elkeveredik. hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, reszelt citromhéjat, rumot, kidolgozzuk, amíg egy sima linzertésztát kapunk. Hűtőben pihentetjük fél órát.
  2. Fél cm-es vékonyra nyújtjuk,  5-6 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Gyenge tűznél sütjük. Ne süssük barnára. Mikor picit pirul az alja, már jó. Én melegen egymásra rakom, hogy egyenesre alakuljanak.
  3. Mikor kihűlt, egy teáskanálnyi keményebb barackízt halmozunk rá, és finoman ráillesztjük a tetejét. Nem nyomjuk össze, csak megigazítjuk. Hagyjuk, hogy a tészta szívja össze. Így nem lesz benne kevés a lekvár. Ez nagyon fontos. Kb. fél napot hagyjuk így pihenni, hogy a tészta elszívja a lekvár nedvességét. Ettől puhul majd meg.
  4. Ha stabil a süti már, olvasztunk csokoládét egy pár csepp olajjal gőz felett (lehet mikróban is), és minden sütit belemártunk úgy, hogy az oldalára is és a tetejére is kerüljön a csokiból, majd finoman lerázogatjuk a felesleget róla. Kb. 20-23 db lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 36 609
elküldve: 24
receptkönyvben: 518
elkészítve: 17/25
Facebookon megjelent: -

szakács

sarkat

Mióta szakács: 2012.01.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

isler a legfinomabb, diós isler, ischler sárgabaracklekvárral

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fkatica
fkatica Mon, 2014-12-15 20:13

Köszönet a receptért, elkészítettem isteni finom lett! A család biztosan újrázni fog.Kellemes ünnepeket!

Zriga
Zriga Fri, 2013-12-27 13:44

:S nekem nem sikerült, száraz volt mint a fürészpor, de nem adtam fel. Tojás+tej. Formába nyomkodtam és kisütöttem. Erröl ennyit, többet nem csinálok islert. Elsö és utolsó próbálkozás. A képen viszont guszta, másnak biztos sikerül...

nskata
sarkat / nskata Wed, 2018-12-26 17:12

A tészta jo. A lekvár amit keveset tettél . Évzizedek óta sütöm finomabb mint a cukrászdai. En barack jamot hasznalok. Egy teaskanalnyit aztan finoman ráteszem a tetejét. Nem nyomom ra csak épp hogy . Másnapra összeszivja. Apro fogás.

Hugiii
Hugiii / Hugiii Fri, 2013-08-02 21:39

Szia! Azt kérdezném, hogy a tetejére tortabevonó helyett, csokimázzal is belehet-e vonni?
Köszönöm: Vancsy :)

zsuzsi76
zsuzsi76 Fri, 2012-10-26 20:15

Szerintetek kicsit folyósabb lekvárral is össze lehet ragasztani a sütit, vagy sűrűbb lekvár ajánlott?

nskata
sarkat / nskata Wed, 2018-12-26 17:07

Sűrűbb kell és egy jó teáskanálnyi mert ha kevés a lekvár nem puhul be. Es ugy jársz mint az egyik kommentelő.

fkatica
fkatica Mon, 2014-12-15 20:17

Nyugodtan használhatod a folyósabb lekvárt, mert a tészta beszívja, csak egy kávéskanálnyit! Saját készítésű lekvárt használtam.

hokuszpokusz
hokuszpokusz Fri, 2012-10-26 11:59

Jajj! :) Ez a süti a gyengém, borzasztóan szeretem :D Elmentettem, köszönöm szépen! :)

381
finomliszt 20 dkg
dió 10 dkg
vaj 12 dkg
porcukor 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
rum 2 ek
sárgabarackdzsem 23 teáskanál
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 10 csepp