Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler házi szederlekvárral

Isler házi szederlekvárral
Isler házi szederlekvárral
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony alkalmával muszáj volt valami csokis süteményt is sütni, mert vendégeket vártam, és tudtam, hogy az egyikük csak a csokis sütiket kedveli, így most az islerre esett a választásom. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab isler lett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán vékonyra (kb. 3-4 mm) nyújtjuk, és szaggatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben kb. 10 percig szép világosra sütjük.
  4. Amikor már kihűltek, két korongot szederlekvárral összeragasztunk, és olvasztott tortabevonó csokiba mártjuk.
  5. Egy-két nap alatt megpuhul, és nem fog morzsálódni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 73
össznézettség: 64 837
elküldve: 15
receptkönyvben: 458
elkészítve: 22/31
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.01.31.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szedres isler, szederlekváros sütemény csokimázzal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss Katalin
Kiss Katalin Sun, 2014-02-09 13:35

Kedves Timi!

Köszönöm a receptet, igazán nagyon finom. Amikor már kisült " lába kelt néhány sütikének, még lekvár nélkül". A kisfiam szerint magában is nagyon finom, a lekvározás és csokimáz után pedig még inkább. Megbeszéltük, hogy ezt visszük az ovis farsangra is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Alexa1986
Alexa1986 Tue, 2012-10-30 13:35

Kedves Timi!Nagyon szépen köszönöm ezt a kíváló receptet!Ma megsütöttem,igaz kicsit módosítottam rajta,mert az egészséges táplálkozás híve vagyok.Igyekszem bizonyos dolgokra odafigyelni,akkor is ha édességröl van szó :) Ha nem haragszol meg érte,leírom ide,mit változtattam,hátha segítek ezzel másoknak,mert müködik így is és nagyon finom lesz.
Elöször is: 50 dkg lisztböl csak 15 dkg fehér,a többi 35 dkg teljeskiörl. tönkölyliszt...Rama helyett én teavajat használtam,a mennyiségen nem változtattam.A darált diót kihagytam,de csak mert nem volt itthon.A 14 dkg cukor helyett pedig xilitolt (nyírfacukrot) tettem bele.
Közé 70% gyümölcstartalmú,hozzáadott cukortól mentes eperlekvárt tettem.A tetejét pedig xilitolos,magas kakaótartalmú étcsokival vontam be,amit vízgöz felett egy kevés olívaolaj hozzáadásával olvasztottam fel.
Hát így kísérleteztem,és bevált,mert nagyon szép,finom sütik lettek belöle.(Azért gondoltam,hogy leírom ide,mert tapasztalatból tudom,hogy nem minden sütinél válnak be ezek a reformok.Gondolok itt a teljeskiörl. lisztre)
Köszönöm még egyszer!! :) Üdvözlettel:Alexa

shade13
Shade13 / shade13 Fri, 2012-11-30 14:25

Szia Alexa! Koszi h megosztottad a valtoztatast:) szerinted a lisztnel a rizsliszt eme sutiben hogyan viselkedik? piskotanal bevalik, az biztos:) Mondjuk vegyuk alapul a 15dkg feher+35dkg rizslisztet:)

936
finomliszt 50 dkg
cukor 14 dkg
dió 5 dkg
margarin 25 dkg
tej 5 ek
lekvár/ dzsem 20 dkg
tortabevonó 10 dkg