Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler Medeától

Isler Medeától
Isler Medeától
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az isler az egyik kedvenc süteményem. Van benne valami klasszikus és kifinomult. Eddig csak cukrászdában ettem, de érdemes otthon is elkészíteni, mivel egyáltalán nem bonyolult. Kiváló vendégváró és party sütemény, előnye, hogy hűvös helyen sokáig eláll, így a karácsonyi rohanás közepette napokkal előtte is elkészíthető.

hozzávalók / 9 adag

Tészta

Töltelék

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A feldarabolt vajat a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a vaníliaaromát valamint a tojássárgáját, majd tovább habosítjuk. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, a sót és a sütőport, majd alaposan összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe rakjuk.
  2. A fél óra letelte után a tésztát lisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük.
  3. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat, valamint a kávét.
  4. Ha az islerek kihűltek, a fele mennyiséget megkenjük darabonként kb. 1,5 tk lekvárral a maradékot pedig a csokoládémázba mártjuk. Amikor már a csokival borítottak is teljesen megdermedtek, egy lekvárosat és egy csokisat összeragasztunk, majd fogyasztásig hűvös helyen tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 902
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

feketeribizlis linzerkarika, ischler

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

320
vaj 10 dkg
porcukor 8 dkg
vaníliaaroma 2 teáskanál
finomliszt 23 dkg
1 csipet
tojássárgája 1 db
sütőpor 0.5 teáskanál
feketeribizli lekvár 6 ek
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
feketekávé 1 teáskanál