Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler Zsivike konyhájából

Isler Zsivike konyhájából
Isler Zsivike konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van nekem egy "1 Millió menü" szakácskönyvem, és onnan próbáltam ki, és nagyon-nagyon ízlett... Az eredeti receptben vaj van, de én margarint szoktam használni, mert a vaj elég drága nekünk. Ne ijedjünk meg, én már megtettem:), hogy a tészta ragacsos, ezért kellett picivel több lisztet tenni, érzésre, hogy ne legyen a végén kemény állagú. 16 db lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A közepébe

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a darált dióval meg a cukorral elkeverjük, majd a margarint, a tojássárgáját, végül a pici sóval gyorsan összegyúrjuk.
  2. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük pár órára.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-4 mm vastagságra, és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. Sütőpapírra tesszük, és szép lassan megsütjük. (Mivel nekem gázsütőm van, így fokot nem tudok mondani, de vigyázni kell, nehogy leégjen és ne süssük túl.)
  5. Mikor kihűl, lekvárral összeragasztjuk.
  6. Étcsokit gőz fölött megolvasztunk 2 evőkanál olajjal, és a tetejére kanalazzuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 174
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsivike

Mióta szakács: 2013.12.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros linzer, csokimázas linzer lekvárral töltve, lekváros linzer csokimázzal bevonva

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1362
finomliszt 20 dkg
dió 15 dkg
margarin 20 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 10 dkg
1 csipet
lekvár/ dzsem 20 dkg
étcsokoládé 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek