Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ispahan krém vagy bonbon

Ispahan krém vagy bonbon
Ispahan krém vagy bonbon
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valentin nap Pierre Hermé-vel. Ispahan krém fahéjas mascarponéval és/vagy bonbonként. Boldog Valentin napot! 

hozzávalók / 2 adag

Az ispahan krémhez

A mascarpone alapkrémhez

A bonbonhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pohárkrémhez: Először az Ispahan krémet készítjük el. Feltesszük a málnát, apróra vágott licsit, cukrot és a citrom levét főni közepes lángon. Amikor már kis krátereket fúj, akkor levesszük alatta a lángot, és kb. még 15-20 percig főzzük, amíg lekvár állagú nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a rózsavizet, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, alaposan átpasszírozzuk. (Én ezután a magokat kiterítettem egy tányérra, és kiszedegettem a licsi darabokat, visszatettem a lekvárba.) Megvárjuk, amíg kihűl. 
  2. Közben elkészítjük a mascarpone alapot. Hozzáadjuk a mascarponéhoz a cukrot és a fahéjat, és alaposan elkeverjük. Amíg nem hűl ki a lekvár, hűtőbe tesszük.
  3. Majd a hideg lekvárt kellő vastagságban a mascarponéra kanalazzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Bonbon elkészítés: A csokoládé nagy részét gőz fölött felolvasztjuk 40-45 fokra, majd a tűzről levéve temperáljuk (amit én úgy végzek, hogy a maradék csokoládéból reszelek bele, amit folyamatosan elkeverek egészen addig, amíg a csokoládémasszám nem lesz 31-32 fokos). Ezt maghőmérővel tudjuk ellenőrizni.
  5. Ekkor kikenjük a forma belsejét, és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
  6. Majd mindegyik formába 3/4 rész Ispahan krémet teszünk, és lefedjük csokoládémasszával. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük egy éjszakára.
  7. Amennyiben a bonbon lefedésekor túl sűrű lenne a csokoládémasszánk, lazítsuk fel olvasztáskor egy kis kakaóvajjal, mert az Ispahan krém folyékony, s nem fogja elbírni a talpat. De ha kellően folyik a csokoládémasszánk, nem kell bele kakaóvaj. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 531
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ispahan krém fahéjas mascarponéval, málnás pohárkrém, ispahan bonbon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1072
málna 30 dkg
licsi 10 db
cukor 25 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
rózsavíz 3 ek
mascarpone 8 dkg
cukor 2 ek
fahéj 1 kk
étcsokoládé 10 dkg