Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isteni pisztáciás baklava

Isteni pisztáciás baklava
Isteni pisztáciás baklava
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bizonyára nem vagyunk egyedül azzal, hogy imádjuk a török édességek non plus ultráját, a csodálatosan ragacsos baklavát! És mivel egyáltalán nem bonyolult házilag elkészíteni, fogtuk magunkat, és összedobtunk egy nagy tál pisztáciás csodát! 

hozzávalók / 12 adag

cukorszirup

összeállítás

ajánlat

Nyugodtan egy éjszakát is hagyhatjuk pihenni a baklavát, csak jót fog tenni neki, ha van ideje összeérni az ízeknek!

Szólj hozzá!

elkészítés

cukorszirup

  1. A vizet, a nádcukrot és a mézet egy kisebb lábasban melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a szárított rózsaszirmot, valamint a citromlevet.
  2. Felforraljuk, majd alacsony lángon, gyakori kevergetés mellett sziruppá főzzük.

összeállítás

  1. Egy nagyobb tepsit kikenünk olvasztott vajjal. Az aljára lefektetünk egy lap rétestésztát, azt megkenjük vajjal, majd rárakunk még egy lap tésztát, és azt is megkenjük. 6 lapot fektetünk le ilyen módon.
  2. A pisztáciát késsel durvára aprítjuk, és kicsit kevesebb mint a felét egyenletesen a réteslapokra szórjuk. Rálocsolunk pár evőkanállal a szirupból.
  3. Jöhet újabb 6 lap rétestészta, laponként bőven megkenve olvasztott vajjal. Erre jöhet a pisztácia másik fele (egy kevés maradjon a tetejére), pár kanál szirup, majd az utolsó 6 lap.
  4. Ha a legfelső lapot is megkentük vajjal, vágjuk kockákra vagy háromszögekre - ez azért fontos, hogy sütés után jól szeletelhető legyen. 175°-os sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A sütőből kivéve locsoljuk rá a cukorszirupot, majd szórjuk meg a tetejét a maradék pisztáciával. Hagyjuk 4-6 órát pihenni - ezalatt a töltelék magába szívja a szirupot, ettől lesz olyan ellenállhatatlanul ragacsos a baklavánk!
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 077
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ragacsos réteges rétes

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

388
víz 3 dl
nádcukor 20 dkg
méz 17 dkg
rózsa 10 g
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 2 citromból nyert
vaj 20 dkg
réteslap 18 db
sótlan pisztácia 20 dkg